X

ATENTIONARI COD PORTOCALIU ANM, de ULTIMA ORA, pentru 23 Iunie in Romania

Atentionari cod portocaliu ale ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de ultima ora, pentru 23 iunie in Romania, ne pun in vedere o serie de fenomene meteo despre care ar trebui sa stim chiar acum, iar asta pentru ca ele vizeaza foarte multe regiuni ale tarii, din pacate.

ANM explica mai jos ca un cod portocaliu de vant in farale de pana la 100 km/h va afecta mai multe regiuni din tara, in timp ce un cod galben anunta ploi in cantitati de pana la 40 l/mp, combinate cu vanturi care au viteze de pana la 75 km/h, astfel ca trebuie sa fiti atentie la toate deplasarile facute.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 19 – 24 iunie, ora 10.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Sâmbătă și duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică îndeosebi în centru, sud și est.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 20 – 24 iunie, ora 04.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, vijelii.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Banat, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 80…100 km/h) și vijelii.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.

This post was last modified on iun. 23, 2023, 9:06 PM 21:06

Disqus Comments Loading...