Germania: Anunturile de ULTIMA ORA ale lui Scholz cu Vesti BUNE pentru Romania in Schengen

Germania Anunturile ULTIMA ORA Scholz Vesti BUNE Romania Schengen

Germania transmite prin Olaf Scholz o serie de vesti de ultima ora, extrem de bune pentru obiectivul Romaniei de a adera la Schengen in 2023, iar asta pentru ca de la cancelarul de la Berlin vin informatii conform carora el este hotarat sa sustina adoptarea reformei sistemului de azil din UE in cursul acestui an, inclusiv in Parlamentul European.

Germania vrea ca aceasta reforma majora sa fie facuta inainte de alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc in cursul anului 2024, iar asta pentru ca atunci va fi mult mai dificila ajungerea la o intelegere, mai ales ca nu se stie ce configuratie urmeaza sa aiba legislativul Uniunii Europene in urma acestor alegeri.

Germania vrea deasemenea protejarea mai buna a frontierelor externe ale Uniunii Europene, iar aici Romania va juca un rol esential, in special daca va si adera la Schengen in cursul anului 2023, sustinerea pe care Olaf Scholz a aratat-o pana acum, parand sa fie aiba un rol determinand inclusiv in convingerea altor tari sa ne permita sa aderam pana la final de an.

“O voi apăra din convingere la Consiliul European de săptămâna viitoare și voi face tot posibilul să ajung la un acord cu Parlamentul European înainte de alegerile europene de anul viitor. în interesul unității și al capacității de acțiune a Europei.

Vom înlocui acest sistem cu un acord care îmbină responsabilitatea la frontiera externă cu solidaritatea tuturor. Vrem să clarificăm mai repede cine are dreptul la protecție ca refugiat de război sau persoană persecutată politic și cine nu. Asta e mai bine decât ani de incertitudine, chiar și pentru noii veniți. Germania ar fi ușurată de un astfel de sistem nou și echitabil.”