X

Italia: Decizii de ULTIMA ORA cu PE, Anunturile Giorgiei Meloni pentru Romania si Schengen

Italia Giorgiei Meloni face o serie de anunturi oficiale de ultima ora, impreuna cu Parlamentul European, iar asta deoarece presedintele Roberta Metsola a fost la Roma zilele acestea, iar discutiile au fost centrate pe masurile majore privind migratia, pe care trebuie sa le ia toata Uniunea Europeana la ora actuala, pentru a proteja Schengen.

Italia cere implementarea rapida a masurilor agreate la Luxembourg pe 8 iunie, iar Consiliul European se apropie, astfel ca Giorgia Meloni ii cere Robertei Metsola sa treaca si prin Parlamentul European noua legislatie, pentru ca ea sa poata fi implementata, iar numarul de migranti care ajunge in Schengen sa fie redus substantial.

Italia favorizeaza masuri dure pentru a tine migrantii departe de Schengen, iar Romania joaca un rol central prin protejarea granitelor externe ale UE, aderarea la Spatiul Schengen depinzand intr-o foarte mare masura de capacitatea tarii noastre de a face fata presiunilor de la granitele Europei, asa ca ramane de vazut cum va arata reforma sistemului de azil in forma finala.

“Acordul dintre miniștrii de interne ai UE din 8 iunie privind noul Pact privind migrația și azilul trebuie pus în aplicare prompt în următorul Consiliu European. Am discutat despre prioritatea apărării frontierei și, în acest context, despre dimensiunea externă, începând cu acordul UE cu Tunisia care, este urmărit prin soluții concrete și cooperarea cu țările de origine și de tranzit.

Niciun stat membru nu trebuie lăsat singur, solidaritatea trebuie să fie în centrul politicii noastre de migrație. După acordul dintre statele membre privind noul pact privind migrația de la Luxemburg, Parlamentul European este pregătit să lucreze pentru o politică fermă împotriva traficanților care exploatează persoanele cele mai vulnerabile, o politică bazată pe protecția vieții.”

This post was last modified on iun. 23, 2023, 1:49 PM 13:49

Disqus Comments Loading...