X

Marcel Ciolacu: 2 Decizii de ULTIMA ORA ale Premierului si Presedintelui PSD pentru Romani!

Marcel Ciolacu a decis sa-i anunte in mod oficial pe romanii din intreaga tara in legatura cu 2 decizii de ultima ora, foarte importante, pe care le-a luat pentru oamenii din diverse colturi ale Romaniei, prima vizand ajutarea producatorilor de materiale de constructii pentru a produce la preturi mai mici decat cele de import.

Marcel Ciolacu explica deasemenea in mod oficial mai jos ca este nevoie si de decizii ale Guvernului Romaniei, pentru ca masurile pentru reducerea preturilor la alimente sa fie puse in practica, astfel ca vom vedea inclusiv hotarari de Guvern adoptate in acest sens, in perioada urmatoare, de catre autoritati.

“În tot programul meu pe următorii aproape doi ani de zile vreau să încurajez cât mai mult #investițiile. Vorbim de investițiile majore în infrastructură făcute prin Ministerul Transporturilor, dar și investițiile făcute de către autoritățile locale – primari, președinți de consilii județene – toate se adună în același coș. Dacă vom reuși în următorii doi ani să menținem acest ritm, sunt ferm convins că nu numai România, dar și bugetul României va arăta cu totul altfel.

Sper ca în viitor atât Robert Negoiță, cât și Daniel Băluță să construiască cu materiale de construcții #fabricate în România. Îi felicit încă o dată și pentru viteza construcției, pentru utilitatea ei, dar și pentru concept. Îl felicit pe domnul primar Negoiță pentru realizarea acestui proiect cu impact direct asupra vieții bucureștenilor.

Prioritatea noastră este creșterea investițiilor. Ne-am angajat ca în doi ani să alocăm 250 de miliarde de lei pentru susținerea investițiilor și a producției interne. Chiar în ședința de guvern de ieri am avut în primă lectură ordonanța ce cuprinde măsurile speciale pentru creșterea #producției interne de materiale de construcții. Pentru că vreau ca la următoarele proiecte de infrastructură să fie folosite materiale #fabricate în România.

Mă bucur că discuțiile cu asociațiile comercianților au un rezultat pozitiv pentru români. Marile lanțuri de magazine sunt de acord să colaboreze cu Guvernul pentru reducerea prețurilor la alimentele de bază, care fac parte din coșul de cumpărături al oricărei familii. În doar câteva zile, finalizăm acest dialog cu retailerii și transpunem cele discutate într o decizie concretă.

Ne-am asumat în fața românilor că vom lupta pentru produse alimentare de bază cu prețuri mai mici. Și transformăm rapid vorbele în fapte concrete! Mandatul meu de premier este despre o guvernare care să crească accesul la alimentele de bază, să susțină producătorii și procesatorii locali și să protejeze puterea de cumpărare a românilor, în special a celor cu venituri mici și medii.”

This post was last modified on iun. 23, 2023, 3:04 PM 15:04

Disqus Comments Loading...