X

Marcel Ciolacu: Anunturi de ULTIMA ORA ale Premierului Romaniei pentru TOTI Oamenii!

Marcel Ciolacu, premierul Romaniei, a facut o serie de foarte importante anunturi de ultima ora, care vizeaza toti oamenii din tara, iar asta pentru ca vorbim despre o realizare a unei promisiuni de a se reduce preturile pentru alimentele oamenilor, iar marile magazine din Romania sunt de acord cu acest lucru.

Marcel Ciolacu vorbeste mai jos deasemenea despre intalnirea cu ambasadorul SUA in Romania, una extrem de importanta, premierul fiind deasemenea implicat activ in gasirea unor solutii pentru ca industria de constructii din Romania sa fie sprijinita, in ideea de a produce mai mult pentru romani.

“Mă bucur că discuțiile cu asociațiile comercianților au un rezultat pozitiv pentru români. Marile lanțuri de magazine sunt de acord să colaboreze cu Guvernul pentru reducerea prețurilor la alimentele de bază, care fac parte din coșul de cumpărături al oricărei familii. În doar câteva zile, finalizăm acest dialog cu retailerii și transpunem cele discutate într o decizie concretă.

Ne-am asumat în fața românilor că vom lupta pentru produse alimentare de bază cu prețuri mai mici. Și transformăm rapid vorbele în fapte concrete! Mandatul meu de premier este despre o guvernare care să crească accesul la alimentele de bază, să susțină producătorii și procesatorii locali și să protejeze puterea de cumpărare a românilor, în special a celor cu venituri mici și medii.

Intenția companiilor americane prezente în România de a continua să se dezvolte și să creeze noi locuri de muncă în țara noastră reprezintă o garanție că avem un mediu economic și un cadru fiscal stabil, predictibil și competitiv, în care investitorii străini au încredere. Parteneriatul nostru strategic cu Statele Unite se va reflecta în perioada următoare într-o prezență semnificativă a companiilor americane în economia românească.

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, doamna Kathleen Kavalec. Prim-ministrul României a subliniat importanța consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA, prin proiecte economice concrete și investiții directe în țara noastră ale companiilor americane.

Am analizat în #ședințadeGuvern de astăzi schema de susținere a industriei materialelor de construcții. Sprijinim producția internă pentru a ne asigura că pe șantierele de autostrăzi și la toate celelalte mari obiective aflate în desfășurare vom avea constant materie primă, la prețuri corecte. Această măsură va susține implicit ritmul investițiilor, având în vedere că, în prezent, România importă jumătate din materia primă folosită în obiectivele publice.”

This post was last modified on iun. 22, 2023, 11:25 PM 23:25

Disqus Comments Loading...