X

Spania: Hotarari de ULTIMA ORA Anuntate de Pedro Sanchez, si Aderarea Romaniei la Schengen

Spania anunta prin Pedro Sanchez o serie de foarte importante hotarari de ultima ora care vizeaza Spatiul Schengen, iar asta pentru ca premierul de la Madrid vorbeste despre faptul ca, in ciuda alegerilor care au loc in tara sa in urmatoarele luni, guvernul condus de el se va concentra pe o serie de probleme cu care se confrunta Uniunea Europeana.

Spania va prelua pe 1 iulie presidintia Consiliului Uniunii Europene de la Suedia, iar aderarea Romaniei la Schengen este unul dintre obiectivele pe care Pedro Sanchez le-a stabilit pentru perioada in care guvernul de la Madrid va conduce acest organism, ajungerea la un consens privind reforma azilului fiind o alta prioritate.

Spania incearca sa rezolve problemele cu care se confrunta Europa, iar aderarea Romaniei la Schengen este una dintre ele, insa procesul in sine este cu atat mai complicat, cu cat alegerile spaniolilor se anunta a fi unele nu foarte simple, iar Pedro Sanchez va incrca sa obtina din nou majoritatea in Parlamentul spaniol din anul 2023.

“Președinția Spaniei a UE, pe care o preia Suediei la 1 iulie, vine în vremuri de criză. Mai mult, va fi ultima președinție completă înainte de alegerile europene din primăvara lui 2024. Pe lângă cele patru priorități, Sánchez a spus că speră să încheie Noul Pact al UE privind migrația și azilul. Consiliul și Parlamentul European vor trebui acum să ajungă la un consens.

Pe care Spania l-a susținut pentru a realiza relocarea migranților.. Am spus întotdeauna că UE nu poate fi divizată, toți suntem victime ale acestor crize. Spania a spus întotdeauna că trebuie să consolidăm dimensiunea externă a fenomenului, să consolidăm cooperarea cu țările de tranzit și de origine.”

This post was last modified on iun. 23, 2023, 9:02 PM 21:02

Disqus Comments Loading...