Volodimir Zelenski: Deciziile de ULTIMA ORA Luate in Plin RAZBOI in Ucraina

Volodimir Zelenski a anuntat in mod oficial o serie de decizii de ultima ora, pe care le-a luat in urma discutiilor avute cu oamenii din conducerea statului ucrainean, iar asta pentru ca ele erau foarte importante in contextul razboului care este dus la ora actuala pentru protejarea tarii.

Volodimir Zelenski explica mai jos care au fost discutiile pe care le-a avut, si ce fel de importanta majora au ele pe termen lung, cand vine vorba despre evolutia razboiului, dar si a protejarii zonelor afectate, sau a ajutarii oamenilor tinuti sub constanta presiune.

“A avut loc un briefing pentru țările partenere cu privire la situația de la centrala nucleară Zaporizhzhia. Au fost reprezentanți ai țărilor G7 și G20, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale. Aici, în Birou. Informațiile disponibile au fost furnizate de la GUR, echipa Biroului și diplomații noștri. Principiul nostru este simplu: lumea trebuie să știe ce pregătește ocupantul. Toți cei care știe trebuie să acționeze.

Vom continua să informăm partenerii. De asemenea, informațiile vor fi furnizate acelor țări care pretind a fi neutre chiar și acum. Evident, radiația nu întreabă cine este neutru și poate ajunge pe oricine din lume… În consecință, oricine din lume poate ajuta acum, iar ce să facă este bine cunoscut. Este necesară dezocuparea completă a centralei nucleare Zaporizhzhia.

Iar astăzi l-am instruit pe ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Ihor Klymenko, să efectueze toate măsurile necesare, toată munca explicativă necesară cu oamenii noștri cu privire la toate riscurile existente. Și în viitorul apropiat se va face.

Întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne Klymenko.

1. Herson și regiunea. Eliminarea consecințelor atacului terorist rusesc asupra hidrocentralei, asigurarea oamenilor cu apă potabilă, repararea pagubelor pentru ca oamenii să poată primi ajutor. Desigur, subiectul deminarii umanitare. Sunt multe detalii diferite, Ministerul Afacerilor Interne lucrează sistematic. Prioritatea este asigurarea tuturor condițiilor pentru o viață normală cât mai curând posibil.

2. Pregătirea noii doctrine a Ucrainei, componenta de securitate. Acestea sunt întrebări mai strategice. Ceva care se ocupă de noi politici și noi standarde de securitate. Sugestii foarte amănunțite. Sunt recunoscător tuturor celor implicați în această activitate.”