X

Austria: Anunturile lui Nehammer de ULTIMA ORA, cu Aderarea Romaniei si Bulgariei, la Schengen

Austria se pregateste sa cedeze in fata Europei, iar Karl Nehammer a luat o decizie surprinzatoare, dar foarte importanta, iar asta deoarece controversatul cancelar austriac organizeaza in acest weekend un forum pentru a discuta cu diversi lideri europeni, presedintele Bulgariei Rumen Radev fiind invitat la discutii, iar vestile sunt foarte bune.

Austria da de inteles, prin Karl Nehammer, ca este multumita de implementarea proiectului pilot pentru realizarea de produceri de analiza a cererilor de azil la granitele externe ale UE, ceea ce s-a intamplat in Romania si Bulgaria deja, iar asta poate facilita aderarea mai rapida la Schengen in 2023, intai pentru traficul aerian si apoi pentru cel rutier.

Austria merge in continuare pe aceeasi linie a cererilor privind reforma sistemului de azil, procesarea de cereri de azil la granitele externe ale UE, dar si o protectie mai robusta a granitelor externe ale UE, iar aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen va depinde intr-o foarte mare masura de realizarea acestor obiective, extrem de importante pentru Karl Nehammer.

“Bulgaria și Austria vor continua eforturile comune de combatere a migrației ilegale și vor lucra pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene în interesul securității cetățenilor europeni. Mulțumesc Karl Nehammer pentru discuția fructuoasă. afirma Radev.

Multumesc Bulgariei pentru pașii importanți care au fost deja făcuți în acest domeniu și ma refer la proiectul-pilot al UE pentru implementarea procedurilor de azil la frontiera externă. Există acord că politica europeană de azil nu poate continua așa. Împreună, vom lucra pentru o protecție mai solidă a frontierelor externe ale UE, returnări mai rapide și parteneriate cu țări terțe. Problema migrației ar trebui să aibă un loc puternic la viitorul Consiliu European. afirma Nehammer.”

This post was last modified on iun. 24, 2023, 9:04 AM 09:04

Disqus Comments Loading...