Austria: Meloni si Nehammer fac Anunturi de ULTIMA ORA, cereri URGENTE pentru Schengen, Romania

Austria Meloni Nehammer Anunturi ULTIMA ORA cereri URGENTE Schengen Romania

Austria a fost astazi centrul unor discutii foarte importante pe care Giorgia Meloni si Karl Nehammer le-au purtat, liderii guvernelor de la Roma si Viena ajungand sa se inteleaga cand vine vorba despre problemele generate de migratia ilegala si reforma sistemului de azil, pentru ca Spatiul Schengen sa poata functiona in mod normal.

Austria cere implementarea de urgenta a deciziilor luate la Luxembourg pe 8 iunie, Italia fiind in asentimentul sau, mai ales cand vine vorba despre procesarea cererilor de azil in teri terte, si protejarea mai buna a granitelor externe, Romania fiind direct vizata de aceste cereri, trebuind sa protejeze granitele externe ale UE.

Austria nu face pentru prima oara cereri de acest gen, avand cereri similare si in trecut, insa Karl Nehammer si Giorgia Meloni isi intensifica acum colaborarea pentru a-si impune obiectivele pentru rezolvarea problemei migratiei, chiar daca asta inseamna mentinerea veto-ului dat impotriva aderarii Romaniei la Schengen.

“UE trebuie să treacă de la vorbe la fapte, implementând proceduri de azil la frontiera externă și să facă un pas mai departe și să încheie acorduri puternice pentru procedurile de azil în țările terțe din afara UE. Sistemul de azil din Europa a eșuat. În calitate de aliate apropiate în lupta împotriva migrației ilegale.

Austria și Italia au cerut o reformă a sistemului european de azil. Ambele țări resimt în special presiunea mișcărilor de migrație neregulată către Europa. Reuniunea comună este un semn puternic al alianței în lupta împotriva migrației ilegale, a contrabandei și a traficului de persoane în UE. A existat o schimbare de paradigmă în politica europeană de migrație. Deciziile în acest sens ar trebui să fie deja luate la următorul summit al UE.”