X

AVERTISMENT Meteorologic de Vreme SEVERA ANM, de ULTIMA ORA, pe 24 Iunie in Romania

Avertismentul meteorologic de vreme severa al ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de ultima ora emis pentru 24 iunie 2023 in Romania, ne aduce in atentie o serie de fenomene meteo care vor avea un impact major asupra mai multor regiuni din tara noastra.

ANM le explica romanilor ca Romania urmeaza sa fie afectata de ploi torentiale in cantitati de pana la 40 l/mp, care vor fi insotite de vant cu viteze de pana la 75 km/h, din pacate grindina urmand a fi prezenta, impreuna cu descarcarile electrice binecunoscute.

COD GALBEN!

Ziua/luna/anul: 24-06-2023 Ora : 7:00.

Intervalul : 23 iunie, ora 19 – 24 iunie, ora 10.

Zonele afectate : conform textului și hărții.

Fenomene : instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Sâmbătă și duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică îndeosebi în centru, sud și est.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.

This post was last modified on iun. 24, 2023, 9:48 AM 09:48

Disqus Comments Loading...