X

Marcel Bolos Anunta Masurile IMPORTANTE Decise pentru Milioanele de Romani din Tara

Marcel Bolos anunta in mod oficial masurile importante care au fost decise pentru milioane de romani din toata tara, iar prima dintre ele vizeaza o foarte serioasa aniversare a colaborarii dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, aceasta implinind 30 de ani, roadele sale fiind 17 miliarde de euro acrodate pentru 170 de proiecte.

Marcel Bolos vorbeste deasemenea si despre investitii in infrastructura ANAF, astfel incat institutia sa treaca printr-o digitalizare substantiala in cursul anilor urmatori, iar asta pentru ca e nevoie de investitii serioase pentru ca acest lucru sa se intample, si mai jos puteti vedea detaliile anuntate de ministrul PSD.

“De la proiecte de infrastructură de referință la inițiative de energie regenerabilă, la extinderea unităților din #sănătate și până la dezvoltarea instituțiilor de învățământ: sunt 30 de ani de colaborare cu European Investment Bank, care și-au pus permanent amprenta asupra evoluției noastre. Cum ? Numerele sunt suficiente: 𝐧𝐞-𝐚 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚𝐭 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟕 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐄𝐔𝐑 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟕𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 finanțate de când și-a început operațiunile în țară.

În ziua aniversării a 30 de ani de activitate în România, am primit la Ministerul Finanţelor vizita unei delegații conduse de vicepreşedinta Lilyana Pavlova în care am trasat noi linii ale parteneriatului. Le-am spus că urmărim înainte de orice valorificarea proiectelor de #investiții. La discuție a participat și doamna Lara Zanin, căreia îi mulțumesc pentru dedicarea cu care a sprijinit România, în special pentru ca infrastructura spitalicească să intre în linie dreaptă.

Reamintesc faptul că din cele 8 miliarde de euro ale Programului Sănătate 2021-2027, dispunem de o componentă de împrumut de 2 miliarde de euro prin intermediul Băncii Europene de Investiţii. Cel mai mare angajament al meu acum este să respect eforturile și banii câștigați prin muncă grea de cei 1,9 milioane contribuabili activi pe care România îi are.

Pentru că orice zi în care nu ne concentrăm pe întărirea disciplinei fiscale e o zi în care pierdem banii ce ar fi putut să meargă în investițiile strategice ale țării. Dacă nu acordăm prioritate disciplinei fiscale, nu eficientizăm impozitarea, nu îmbunătățim colectarea impozitelor și nu promovăm transparența și angajarea în consultare publică, atunci nu putem vorbi de consolidarea poziției fiscale.

Am avut astăzi o discuție cu Agenția Națională de Administrare Fiscală și Centrul Național pentru Informații Financiare în care am trasat liniile unui plan pentru a minimiza evaziunea și pentru a îmbunătăți colectarea veniturilor. Avem ca puncte de reper #investiții în sisteme tehnologice avansate care să aducă modernizarea #ANAF, îmbunătățirea integrării datelor și furnizarea de resurse și instruire adecvate autorităților fiscale.”

This post was last modified on iun. 24, 2023, 12:34 AM 00:34

Disqus Comments Loading...