Marcel Ciolacu: Hotararea de ULTIMA ORA, ce vrea sa ELIMINE Premierul Romaniei!

Marcel Ciolacu Hotararea ULTIMA ORA vrea ELIMINE Premierul Romaniei

Marcel Ciolacu a vorbit astazi in termeni foarte seriosi despre masurile pe care intentioneaza sa le ia in urmatoarea perioada pentru romanii din intreaga tara, premierul Romaniei si presedintele PSD, discutand cu marii constructori ai tarii pentru a le detalia propunerea cu privire la reducerea preturilor materialelor de constructii.

Marcel Ciolacu a anuntat totusi si hotararea sa de a elimina o serie de exceptii din Codul Fiscal, afirmand ca este anormal sa existe exceptii in valoare de 74 de miliarde de lei la ora actuala, fiind si recomandari de la diverse institutii internationale pentru ca ele sa fie eliminate de catre autoritatile din Romania.

“Astăzi m-am întâlnit cu cei mai importanți constructori ai țării pentru a le prezenta propunerea noastră privind schema de susținere pentru #producerea materialelor de construcții aici, în România! Scopul nostru este să susținem prin granturi și garanții de stat apariția de #noi fabrici de prefabricate, de oțel-beton sau bitum care să asigure un flux constant de materie primă pe toate marile șantiere de investiții publice.

Astfel, constructorii români vor fi protejați de fluctuațiile masive de preț și de problemele din lanțul de aprovizionare. Mi-am notat toate sugestiile pe care marile companii din domeniul construcțiilor le-au făcut și sunt decis să le transformăm în soluții concrete. Totodată, am răspuns direct și onest temerii lor privind modificarea facilităților fiscale acordate acestei industrii: în mandatul meu voi respecta un principiu simplu – nu voi schimba regulile în timpul jocului!

Și, cu siguranță, orice pas important vom face, va fi ca urmare a #dialogului cu această industrie strategică pentru România! PNRR nu prevede acest lucru. PNRR prevede să începem să scoatem din excepții. Da, cred că în viitor vor trebui scoase anumite excepții. Asta nu înseamnă, din analiza noastră preliminară, că vom umbla la excepțiile din IT în acest moment.

Sunt excepții de aproape 20 de ani, din câte știu eu, și a adus un lucru benefic până acum, un hub important în România, această excepție. Ca să fiu mai clar: sunt excepții la Codul Fiscal de aproximativ 74 de miliarde. Este un lucru total anormal și o recomandare venită de la toate organismele financiare internaționale.

Cu alte cuvinte, trebuie să revenim la un climat concurențial egal în România. S-a terminat perioada excepțiilor peste excepții. Ca să fiu mai clar, sunt excepții la Codul fiscal de aproximativ 74 de miliarde. Este un lucru total anormal și o recomandare venită de la toate organismele financiare internaționale. Cu alte cuvinte, trebuie să revenim la un climat concurențial egal în România. S-a terminat perioada excepțiilor peste excepții.”