X

Ministrul Educatiei: 2 Anunturi IMPORTANTE de ULTIMA ORA, ce este Transmis Elevilor din Scoli

Ministrul Educatiei le transmite in mod oficial elevilor din toata Romania 2 anunturi foarte importante, de ultima ora, prin care le aduce in imediata atentie ceea ce s-a intamplat in cadrul examenelor pentru Evaluarea Nationala, sustinuta de elevii de clasa a VIII-a, oferind si detalii privind afisarea rezultatelor.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre situatia de zilele trecute, cand parintii din mai multe orase mari au asteptat ore in sir pentru a obtine locuri la gradinitele de vara, oferind o serie de masuri care ar urma sa fie implementate pentru ca situatia sa fie rezolvata, iar oamenii sa nu aiba de suferit de pe urma a ceea ce se intampla.

“Probele scrise din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților clasei a VIII-a (sesiunea 2023) s-au încheiat astăzi, 22 iunie, cu testul la Limba și literatura maternă, susținut de 9.443 de elevi (95,8% – rată de participare). 414 elevi nu s-au prezentat. Nu s-a înregistrat nicio eliminare din examen. Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe pagina web dedicată.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială.

Prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie. Comunicarea rezultatelor se realizează anonimizat, respectându-se prevederile GDPR în materie. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, acestea fiiind distribuite, pe bază de semnătură de primire, la proba de limba și literatura română.

Subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00. Am văzut și eu imaginile și mărturisesc că aceste situații sunt de evitat și facem toate eforturile în acest sens. Așa cum știm, programul acesta, Școala de vară, este un program susținut de către Primărie, în cazul Sectorului 3.

În fiecare an, în funcție de numărul de cereri, au fost suplimentate locurile și domnul primar a anunțat deja că aceasta va fi situația și în acest an. Am trimis de la Ministerul Educației reprezentanți care să asiste în discuția conducerii unității de învățământ cu părinții. De asemenea, am trimis astăzi o notă în teritoriu pentru a suplimenta numărul de locuri pe perioada verii în unitățile de învățământ preșcolar, pentru că există un interes crescut, mai ales în zona urbană.”

This post was last modified on iun. 24, 2023, 9:44 AM 09:44

Disqus Comments Loading...