Ministrul Educatiei: Informarile IMPORTANTE, de ULTIMA ORA, Anuntate pentru Elevii din Romania

Ministrul Educatiei Informarile IMPORTANTE ULTIMA ORA Anuntate Elevii Romania

Ministrul Educatiei le transmite elevilor din toata Romania o foarte importanta informare de ultima ora, iar asta pentru ca in atentia lor aduce o serie de informatii despre care ar trebui sa stie ei, mai ales ca luni incepe Bacalaureat 2023, prima proba scrisa la limba romana fiind programata pentru ora 09:00.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre o vizita foarte importanta facuta la Suceava, iar asta pentru ca a vizitat unitati de invatamant din orasul Suceava, si mai jos puteti citi ceea ce a avut de spus ministrul in legatura cu ceea ce se intampla in Suceava, din punct de vedere al investitiilor in educatie.

“Încep, luni, probele scrise ale examenului de bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie! Câteva precizări importante: Accesul candidaților în centrele de examen este permis între orele 7.30 și 8.30. Probele încep la ora 9.00. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate. Timpul de redactare a subiectelor este de 180 de minute, din momentul distribuirii acestora. Pentru mai multe informații utile, accesați linkul din primul comentariu!

Școala, speranță pentru comunitate! Gândurile mele se îndreaptă către elevii și cadrele didactice din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Suceava. Este cea mai mare instituție pentru învățământ special din județ și un model prin care elevii cu cerințe educaționale speciale sunt sprijiniți nu doar pentru o mai bună integrare socială, ci și pentru a deprinde o meserie. Avem nevoie de o mai bună cooperare cu operatorii economici pentru a construi încredere în abilitățile și aptitudinile acestor tineri.

Am văzut zâmbete și chipuri fericite. Pentru mulți dintre acești copii, școala reprezintă o casă și o familie. Devotamentul acestor cadre didactice va fi o sursă de inspirație pentru mine în elaborarea pachetului legislativ privind învățământul special, după adoptarea Legii învățământului preuniversitar. De asemenea, am vizitat și Școala Gimnazială „Sfântul Ilie” din comuna Șcheia.

Aceasta reprezintă un model în care comunitatea a dedicat resurse pentru un învățământ de calitate. Școala a fost dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale prin finanțare din bugetul local în valoare de 1,3 milioane de lei. Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava este un exemplu de tradiție, excelență în inventică și robotică!

Domenii care, acum câteva decenii erau inaccesibile pentru elevii din România, astăzi sunt cele în care aceștia performează. Cluburile de inventică și robotică ale Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava sunt un bun exemplu în acest sens. Sub coordonarea Ancăi Greculeac, director adjunct în cadrul colegiului, echipele de liceeni participă cu succes la competiții naționale și internaționale de prestigiu.”