X

Ministrul Sanatatii: Masurile de ULTIM MOMENT Decise, ce S-a Hotarat pentru Romania

Ministrul Sanatatii le explica romanilor despre masurile de ultim moment, care au fost decise in mod oficial, si care impun o serie de schimbari in Romania, in baza hotararilor luate, Alexandru Rafila vorbind despre investitiile majore care sunt facute in tara noastra folosind banii disponibili prin intermediul PNRR.

Ministrul Sanatatii explica deasemenea ca vor mai fi facute si alte investitii importante in tara noastra, insa in baza nevoilor pe care le au anumite localitati, cererile de finantari sunt analizate, si se iau decizii pentru aprobarea proiectelor care au cele mai mari sanse de reusita, in functie de conditiile existente.

“45 de milioane de lei din PNRR pentru județul Galați. 7 spitale din județul Galați beneficiază de fonduri europene nerambursabile: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați; Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Cuvioasa Parascheva” Galați; Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați; Spitalul de Pneumoftiziologie Galați; Spitalul de Psihiatrie ”Elisabeta Doamna” Galati.

Spitalul Municipal ”Anton Cincu” Tecuci; Spitalul Orășenesc Tg. Bujor; investiții destinate controlului infecțiilor asociate asistenței medicale (nosocomiale); siguranța pacienților este o prioritate a Ministerului Sănătății; controlul infecțiilor asociate asistenței medicale (nosocomiale) este o parte importantă a acestui proces.

Cred ca, si veti vedea dupa ce apar criteriile de eligibilitate pentru aceste unitati sanitare, noi am facut acest efort, sa putem sa punem la dispozitia autoritatilor criteriile de eligibilitate, trebuie sa existe o dezvoltare proportionala, pentru ca oamenii daca sunt de la Galati, sau de la Braila, trebuie sa aiba acces la servicii de sanatate, la fel ca si cei de la Bucuresti, sau Cluj.

Cred ca exista sanse foarte serioase ca aceste proiecte sa fie finantate, cu o conditie totusi, suma pare mare, dar ea este limitata, nu e una nelimitata. Trebuie sa incercam sa oferim o dezvoltare care sa tina cont de posibilitatea de a oferi servicii medicale, si de resursele umane existente. Daca intr-o localitate dintr-un judet, unde au numeroase lipsuri in domeniul personalului medical calificat.

Iar in capitala de judet faci un spital de 500 de milioane de euro, va dati seama ca lucrul acesta nu este sustenabil, va fi un muzeu acolo. Daca se face un astfel de spital, nu vor exista resurse umane, ca nu exista nici acum pentru modul in care se desfasoara activitate medicala. In schimb, privez prin astfel de investitii alte judete care au aceasta posibilitate, si care au proiecte mai putin ambitioase financiar, dar care raspund nevoilor comunitatii. Din punctul acesta de vedere, cred ca exista sanse serioase de investitii pentru diverse judetele ale Romaniei.”

This post was last modified on iun. 24, 2023, 10:14 AM 10:14

Disqus Comments Loading...