AVERTIZARI Meteorologice cu Vreme SEVERA, de ULTIMA ORA, ale ANM pe 25 Iunie in Romania

AVERTIZARI Meteorologice Vreme SEVERA ULTIMA ORA ANM 25 Iunie Romania

Avertizari meteorologice de vreme severa, de ultima ora, emise de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pe 25 iunie 2023 in Romania, au menirea de a aduce in atentia imediata a milioane de romani ceea ce se intampla in urmatoarele ore si zile, pe zone intinse din teritoriu.

ANM continua sa le spuna tuturor romanilor ca Romania va fi afectata de ploi torentiale, acestea putand ajunge pana la 40 l/mp, dar vor veni impreuna cu vant de intensitate ridicata, descarcari electrice si caderi de grindina, astfel ca se recomanda foarte multa prudenta in deplasarile pe care le realizam.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 10 – 26 iunie, ora 10.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țarii, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 11 – 26 iunie, ora 04.

Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Pe parcursul zilei la munte, în centrul și sud-estul țării, iar seara și noaptea mai ales în sud-est, local vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.