DSU Romania: Informare Privind Impactul Vremii Severe in Romania

DSU Romania Informare Privind Impactul Vremii Severe in Romania

DSU Romania vorbeste mai jos despre impactul pe care l-a avut vremea severa in Romania in ultimele 24 de ore, iar asta pentru ca vorbim despre multe localitati si persoane in care a existat un impact substantial, iar mai jos aveti toate informatiile.

Astăzi, 24 iunie, în intervalul 07.00-21.00, fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă au produs efecte în 32 localități din 14 județe (AB, AR, AG, BC, BH, BV, DB, DJ, GJ, HD, MM, MS, TM și VN), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 6 anexe, 73 curți, 8 subsoluri, pentru degajarea a 30 copaci, fiind avariate 2 autoturisme, 2 acoperișuri de case și 6 anexe, precum și pentru stingerea unui incendiu la acoperișul unui complex comercial lovit de fulger.

Efecte semnificative s-au înregistrat în localitatea Râmeț din județul Alba – unde se intervine pentru salvarea unui grup de 25 de turiști, cu vârste cuprinse între 20 – 60 ani, care nu au mai putut înainta din cauza creșterii nivelului pârâului Râmeț din satul Cheia, localitatea Râmeț.

Turiștii nu prezintă probleme medicale, aceștia au solicitat sprijinul autorităților întrucât nu au mai putut înainta.

În prezent, 21 dintre turiști se află la școala din satul Cheia, iar 4 persoane se află pe o stâncă din zona Gura Caprei, în așteptarea forțele de intervenție. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, în sprijinul forțelor din teren acționează și echipe ale Salvamont Alba.

Circulația rutieră este oprită pe 3 drumuri județene (DJ 687/HD, DJ 687D/HD, DJ 687k/HD) din cauza apei și aluviunilor acumulate, precum și a copacilor căzuți pe carosabil.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 12 localități din județele Bacău și Hunedoara, iar la acest moment echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

La momentul raportării sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice în județele Alba și Hunedoara.

Pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, pentru dispunerea măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Pentru protecția dumneavoastră și a celor dragi accesați portalul fiipregatit.ro sau descărcați, gratuit, aplicația DSU din Google Play Store și AppStore pentru parcurgerea măsurilor și a modului de comportare specifice tipurilor de risc!