X

Ministrul Educatiei: Situatia care Impune Masuri de ULTIMA ORA Anuntate Oficial Romanilor

Ministrul Educatiei vorbeste in mod oficial despre o situatie care impune o serie de masuri de ultima ora, ele fiind anuntate romanilor din intreaga tara la ora actuala, si asta pentru ca vorbim despre decizia de a se oferi mai multe locuri in unitati de gradinita, care sa fie disponibile in perioada verii in tara.

Ministrul Educatiei explica mai jos de ce este necesar ca romanii sa aiba acces la mai multe locuri in gradinite, si sa nu fie nevoiti sa se “bata” pe cele care sunt disponibile in numar foarte limitat la ora actuala, situatia fiind una care nu pune intr-o lumina chiar atat de buna autoritatile, sau sistemul de invatamant.

“Cred că este clar că avem nevoie de un sprijin mai mare pe perioada verii, mai ales în ceea ce privește învățământul preșcolar, dar nu numai. Până acum, preponderent, programele de școală de vară sau grădiniță de vară erau organizate cu sprijinul financiar al primăriilor și Ministerul Educației a rugat toate unitățile de învățământ preșcolar sau ante-preșcolar să stabilească un calendar de disponibilitate.

A resursei umane în așa fel încât să asigure, pe cât posibil, chiar dacă la o capacitate mai mică, astfel de programe la mult mai multe unități de învățământ decât până acum. Vizavi de sistem, cred că este simplu de creat un sistem de înscriere la nivelul fiecărei unități de învățământ. Analizăm dacă ar fi cazul să creăm ceva la nivel de inspectorate școlare.

Dar cred că în funcție de tipul de program ar fi mai nimerit la nivelul unității de învățământ ce să se poată primi documentele necesare înscrierii în format online. Am avut situația asta pe perioada pandemiei, sunt convinsă că ea poate fi replicată sigur cu respectarea tuturor prevederilor legislative vizavi de protecția datelor personale.

Ceea ce aș vrea să clarific este că în anul 2023 nu ar mai trebui să avem cozi, cu stabilire de liste peste noapte, pentru a ne putea înscrie. Sunt suficiente locuri. La nivelul Sectorului 3 au fost suplimentate. În mod firesc, fiecare grădiniță are o capacitate de infrastructură maximă, iar în cazul grădiniței din contextul Școlii Gimnaziale numărul 88.

Stiu că avem și o clădire care intră în reabilitare în această vară. Deci, cu aceste limitări logistice de infrastructură, asigurăm toate locurile necesare și Primăria a asigurat că va și suplimenta, în așa fel încât toți părinții care au nevoie de aceste servicii, împreună, sigur, cu copiii, să poată beneficia de ele.”

This post was last modified on iun. 25, 2023, 9:44 AM 09:44

Disqus Comments Loading...