Austria: Criticile DURE in Anunturi de ULTIMA ORA despre Blocarea Aderarii Romaniei, Bulgariei, la Schengen

Austria Criticile DURE Nehammer BLOCAREA Aderarii Romaniei Bulgariei Schengen

Austria este criticata foarte dur, inclusiv cancelarul Karl Nehammer, din cauza blocarii aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, veto-ul dat de catre guvernul de la Viena avand un impact major asupra ambelor tari, iar presedintele bulgar Rumen Radev a avut curajul de a vorbi despre ceea ce se intampla la ora actuala din cauza acestei masuri.

Austria colaboreaza cu Bulgaria mai mult decat cu Romania, pentru a o ajuta sa adere rapid la Spatiul Schengen in cursul urmatorilor ani, iar acesta poate fi un real ajutor pentru guvernul de la Sofia, care vrea sa contribuie la protejarea granitelor externe ale Uniunii Europene, dar care are nevoie de ajutor pentru indeplinirea obiectivelor.

Austria inca nu vrea sa ridice veto-ul dat impotriva Romaniei si Bulgariei pentru aderarea la Schengen, chiar daca ambele tari ar fi vizate de realizarea acestei proceduri chiar din cursul acestui an, deci poate ca exista o presiune serioasa pusa asupra lui Karl Nehammer, care sa faciliteze indeplinirea cerintelor tarilor.

“O rețea criminală extrem de organizată de contrabandiști ne amenință securitatea, ne pune în pericol unitatea și ne provoacă sistemele sociale. Cu toate acestea, traficanții au centre financiare în mai multe țări din UE și fluxul de acolo a trebuit oprit. Un nou grup operativ a fost înființat în Bulgaria în acest scop.

Dacă Bulgaria și România rămân în afara ei, nu va consolida sistemul Schengen. Statele din prima linie trebuie să ia parte la dezbaterile privind reforma Schengen. Cu toate acestea, vom continua să protejăm frontierele externe ale UE cât putem. Traficanții fără scrupule ar lovi chiar în mod deliberat mașinile poliției bulgare. Trei polițiști bulgari au fost uciși în acțiune la granița cu Turcia.”