Ministrul Educatiei: BAC 2023 in Centrul unui Anunt de ULTIMA ORA pentru Elevii din Scoli!

Ministrul Educatiei BAC 2023 Centrul Anunt ULTIMA ORA Elevii Scoli

Ministrul Educatiei transmite un foarte important anunt de ultima ora cu privire la BAC 2023 pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia oamenilor sunt aduse o serie de masuri luate pentru buna desfasurare a examenului de Bacalaureat 2023 in toata tara in urmatoarele saptamani.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre felul in care se vor desfasura problele de la BAC 2023 in Romania, dar si despre felul in care se va face accesul in sala de examen pentru elevii din scoli, ceea ce ar trebui sa aiba ei atunci cand intra, ceea ce este interzis, si ceea ce nu ar trebui sa faca in salile de examen.

“Probele scrise din prima sesiune a examenului național de bacalaureat 2023 (iunie – iulie) se vor desfășura în perioada 26 – 29 iunie în 464 de centre. Calendar probe scrise. Luni, 26 iunie: Limba și literatura română. Marți, 27 iunie: proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie). Miercuri, 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline.

Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie) Joi, 29 iunie: Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale). S-au înscris pentru susținerea acestor probe în prima sesiune peste 130.500 de candidați (dintre aceștia, peste 16.000 de candidați provin din promoțiile anterioare).

Informații utile privind probele scrise. Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30. Timp de lucru. Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei (3) ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Beneficiază de prelungire (cel mult două ore) candidații cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile județene.

Conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare. Instrumente de lucru permise în sălile de examen. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen. Obiecte interzise. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.), precum și a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).”