Spania: INGRIJORATOARE Anunturi Oficiale de ULTIMA ORA, Impact Serios pentru Romania si Schengen

Spania INGRIJORATOARE Anunturi Oficiale ULTIMA ORA Impact Serios Romania Schengen

Spania este una dintre cele mai mari din Europa, iar o serie de anunturi oficiale foarte ingrijoratoare pentru Romania si Schengen, vin sa ne aduca in atentie ceea ce ar trebui sa stim in legatura cu posibila aderare a tarii noastre la acest sistem, iar asta deoarece guvernul de la Madrid se confrunta cu un aflux de imigranti ilegali.

Spania a primit pe teritoriul sau, in mai putin de o luna de zile, nu mai putin de 4.300 de migranti, conform celor de la ONU, cifra fiind una uriasa, cu 30% mai mare decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, iar in ceea ce priveste aderarea Romaniei la Schengen, aceasta este o problema foarte serioasa, din pacate.

Spania preia pe 1 iulie presidintia Consiliului Uniunii Europene, iar una dintre promisiunile facute vizeaza adoptarea pactului privind reforma sistemului de azil, rezolvarea problemelor migratiei, dar si ajutarea Romaniei sa adere la Schengen, insa cu asemenea probleme la frontiere, e greu de spus ce se va intampla in realitate in 2023.

“Potrivit celor mai recente statistici ale Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), în perioada 22 mai până duminică, 18 iunie, Spania a primit în total 3.729 de imigranți ilegali în doar patru săptămâni. Sosiri la care ar trebui adăugate cele peste 600 care se concretizează în cursul acestei săptămâni.

În total, peste 4.000 de imigranți ilegali au ajuns pe teritoriul spaniol în puțin peste o lună. Pe de altă parte, și tot conform cifrelor de la entitatea dependentă de Națiunile Unite, acest ultim val de imigrație ilegală a făcut ca, chiar și cu o săptămână până la sfârșitul lunii iunie, cifrele consolidate în luna iunie a anului trecut să aibă deja depășit cu aproximativ 30%.”