Austria: SCHIMBARILE Radicale Cerute intr-un Anunt de ULTIMA ORA pentru Romania, Schengen

Austria SCHIMBARILE Radicale Cerute Anunt ULTIMA ORA Romania Schengen

Austria cere schimbar radicale printr-un anunt de ultima ora al ministrului pentru afaceri europene, Karoline Edtstadler, iar asta pentru ca membra guvernului Karl Nehammer vrea o schimbare majora de directie in ceea ce priveste politica de migratie, lucru care poate facilita aderarea Romaniei la Schengen, chiar si in anul 2023.

Austria va participa la Consiliul Europei in perioada urmatoare, si vrea sa obtina noi masuri pentru indeplinirea planului pentru reforma sistemului de azil din Uniunea Europeana, aducand in discutie si recentul incident din Grecia, in care multe persoane si-au pierdut viata, din pacate, din cauza reglementarilor legale actuale din UE.

Austria cere si protejarea mult mai buna a granitelor Uniunii Europene, element esential pentru aderarea Romaniei la Schengen in viitorul apropiat, dar cere deasemenea si returnarea mai rapida a migrantilor, care nu primesc azil, in tarile terte din care provin, dar daca Karoline Edtstadler va reusi sa obtina acest lucru, sau nu.

“Pentru a continua să existe ca UE, trebuie să existe o schimbare de direcție în politica de migrație. Migrația ca „marea provocare a următorilor ani și decenii în UE. Austria, împreună cu alte țări, va cere ca dezbaterea să devină și mai amplă. Accidentul cu barca din Grecia a arătat că lucrurile nu pot continua așa.

Deciziile miniștrilor de interne pentru o politică comună în materie de azil și migrație stabilesc noi tendinte de urmat. Cred că este corect ca Comisia să prezinte o actualizare orală cu privire la progresele înregistrate de Ucraina. Este păcat că Balcanii de Vest nu sunt tratați în mod egal. Țările din Balcanii de Vest merita și ele o actualizare a progresului în drumul pentru aderarea la Uniunea Europeana.”