Italia este FURIOASA, Raspunsul TRANSANT al lui Meloni privind Schengen Afecteaza Romania

Italia FURIOASA Raspunsul TRANSANT Meloni Schengen Afecteaza Romania

Italia este furioasa, iar guvernul Giorgiei Meloni transmite in mod oficial un anunt transant despre care ar trebui sa stie toata Europa, in special tarile care fac parte din Schengen, sau vor sa adere la sistem, asa cum este Romania, iar asta deoarece uniunea Europeana a criticat executivul de la Roma cu privire la tratarea migrantilor.

Italia raspunde cu furie criticilor Uniunii Europene privind cererile de modificare radicala a legislatiei privind acordarea azilului, si tratarea azilantilor, afirmand ca nu accepta “lectii” de la cei de la Bruxelles, care doar au privit si judecat tara in ultimii ani, indicand ca nu au oferit si suficient ajutor pentru problemele migratiei.

Italia spune ca si-a asumat sacrificii zi, de zi, pentru a putea tine Europa in siguranta, primind mii de migranti din diverse colturi ale lumii, continuand sa faca acest lucru, in ciuda numeroaselor probleme pe care le are, dar si a pierderilor de vieti omenesti in apele sale, reforma sistemului de azil fiind absolut necesara acum.

“Italia trebuie să înceteze să pună în pericol viața și siguranța refugiaților, a solicitanților de azil și a migranților, facilitând interceptarea și întoarcerea acestora în Libia, unde suferă încălcări pe scară largă și grave ale drepturilor omului. Italia oprește decesele pe mare, celelalte state sunt solidari.

Cuvintele comisarului pentru drepturile omului al CE trezesc neîncredere și furie. Nu acceptăm lecții de la cei care stau confortabil pe canapea, își permit să privească și să judece țara noastră, care în ultimii ani și-a asumat cu sacrificiu salvarea și primirea a mii de migranți și continuă să o facă în fiecare zi cu respectarea deplină a dreptului internațional și a demnității celor care sosesc.”