Ministerul Apararii: Armata Romana in Centrul a 3 Anunturi de ULTIMA ORA pentru Soldati si Romani

Ministerul Apararii Armata Romana Centrul 3 Anunturi ULTIMA ORA Soldati Romani

Ministerul Apararii a publicat 3 anunturi importante care au in centru Armata Romana, ele fiind transmise pentru a-i informat atat pe soldati, cat si pe romani, in legatura cu ceea ce se intampla la ora actuala, primul vizand actiuni de instructie la care participa Divizionul 164 Forte Navale pentru Operatii Speciale.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea si despre o structura certificata numita Compania Sprijin Lupta, care a participat deasemenea zilele trecute la un exercitiu militar, in final aducand in atentia noastra si o misiune de transport aerian medical, cu toate detaliile disponibile acum mai jos.

“Ne instruim împreună! SLE (salt liber din elicopter). Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale. ,,𝐌𝐮𝐧𝐜𝐚 𝐢̂𝐧 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚̆ 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐜𝐞𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐢 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐩𝐞 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐨𝐛𝐢𝐬̦𝐧𝐮𝐢𝐭̦𝐢 𝐜𝐚𝐩𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐧𝐞𝐨𝐛𝐢𝐬̦𝐧𝐮𝐢𝐭𝐞”. (𝐏𝐚𝐭 𝐒𝐮𝐦𝐦𝐢𝐭). Escadrila 572 Elicoptere din cadrul Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a participat, în raion port maritim Mangalia, la activități în comun cu operatorii din cadrul Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale.

Activitățile au constat în exersarea operațiilor aeriene în sprijinul FOS prin procedeul de tip salt liber din elicopter. (SLE) Instruirea în comun a avut ca scop îmbunătățirea cooperării și a interoperabilității dintre cele două structuri. Obiectivele propuse au fost realizate cu succes în special datorită pregatirii excepționale și la cele mai înalte standarde a personalului participant la activitate.

În perioada 21-22 iunie, într-un scenariu fictiv, dar realist, Compania Sprijin Luptă, structură certificată și pusă la dispoziția Grupului de Luptă al Uniunii Europene – EUBG HELBROC, și-a verificat gradul de instruire în cadrul unui exercițiu tactic de antrenament cu trupe în teren (FTX). Obiectivele de instruire au urmărit modul de îndeplinire a misiunilor de specialitate: apărare chimică, biologică, radiologică, nucleară, relații de cooperare civil-militar și operații psihologice.

Alături de Companie, în cadrul Exercițiului “SUMMER 23.08”, au fost antrenate și elemente din structura organică a Batalionului 49 Apărare CBRN “Argeș”, Batalionului 1 CIMIC “General de corp de armată Ștefan Holban” și Centrului de Operații Psihologice “Samoilă Mârza”. O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat sâmbătă, 24 iunie, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Pentru a efectua o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Lubeck (Germania), a unui pacient diagnosticat cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală. Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul Spitalului Clinic de Urgență – București, iar transportul de la unitatea spitalicească către aeroport s-a realizat cu o ambulanță a SMURD.”