Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, 2 Noi Anunturi IMPORTANTE pentru Profesorii si Elevii din Scoli!

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA 2 Noi Anunturi IMPORTANTE Profesorii Elevii Scoli

Ministrul Educatiei le explica elevilor si profesorilor din toata Romania una dintre cele mai importante masuri recente, care au fost luate la nivelul Guvernului Romaniei, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste mai jos despre faptul ca Marcel Ciolacu a fost prezent la ministerul pe care-l conduce, pentru a se discuta despre reforme.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre pachetul de legi “Romania Educata”, dar si despre noile modificari pentru legislatia salarizarii, separat aducand in atentia romanilor si rezultatele obtinute de catre olimpicii romani la Olimpiada Balcanica de Matematica, si toate detaliile sunt mai jos.

“Am avut onoarea, astăzi, să-l primim la sediul Ministerului Educației pe domnul prim-ministru Marcel Ciolacu. Am discutat despre subiectele actuale din educație, cum ar fi examenele naționale, dar și despre reformele pe care le vom implementa, în acord cu programul de guvernare. Legile educației, care vor fi puse în practică începând de anul școlar și universitar viitor, au fost, de asemenea, o prioritate a discuției purtate astăzi.

Pachetul de legi „România educată”(Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior) vine cu schimbările pe care sistemul educațional din România le așteaptă de multă vreme. O prioritate a discuției au fost și investițiile prin PNRR, care vor moderniza unitățile de învățământ din România. Am explicat cât de importante sunt și reformele privind învățământul dual, care vor ajuta elevii să fie mai bine pregătiți pentru piața muncii.

A fost, totodată, reiterat angajamentul coaliției de guvernare privind salarizarea personalului didactic. Domnul premier a participat și la o întâlnire cu colegiul ministerului, în care ne-a asigurat de sprijinul său în ce privește activitatea instituției. În perioada 23 – 28 iunie 2023, la Tirana, Albania, se desfășoară cea de a 27-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO 2023). Felicitări elevilor români și profesorilor care i-au pregătit!

Fiecare dintre participanții din lotul României a obținut medalii! Medalii de aur: Matei Neacșu (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)  Iancu-Ioan Sandea (clasa a VIII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca). David Mărghidan (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești) Medalii de argint: Andrei Șună (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București).

Sara Lorena Berghea (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București) Medalie de bronz: Ioana Stroe (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București); Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina) – leader, și Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu”, București) – deputy leader.”