X

Ministrul Mediului: Masurile de URGENTA Luate pentru Romani, Anunturile Oficiale

Ministrul Mediului le vorbeste in mod oficial tuturor romanilor din tara despre masurile de urgenta luate pentru Romania, iar asta deoarece, dupa cum puteti vedea si din anunturile de mai jos, el a fost prezent in judetele afectate de inundatii in ultimele zile, si a dezvaluit planurile autoritatilor pentru oameni.

Ministrul Mediului explica mai jos faptul ca autoritatile de la Bucuresti intentioneaza sa ii ajute pe romanii care au fost afectati de inundatii, astfel ca ei urmeaza sa primeasca ajutoare in bani in cursul perioadei urmatoare, mai multe detalii despre planurile pregatite de autoritati fiind publicate mai jos acum.

“Ministrul Mircea Fechet se află astăzi în județele afectate de inundații. În această dimineață, ministrul mediulului, apelor și pădurilor a ajuns în comuna Brazii (satele Buceava-Șoimuș și Brazii), din județul Arad, pentru a evalua, la fața locului, urmările viiturilor din ultimele zile. ”Avem cote în scădere, nu sunt în acest moment oameni în pericol.

Insă am ținut să fiu prezent în cele două localități afectate de inundații ca să mă asigur că specialiștii MMAP sunt pe poziție, că avem tot ceea ce este necesar pentru a interveni. Ministrul Mircea Fechet s-a aflat în această după-amiază și în județul Hunedoara, la Baia de Criș, în satul Rișculița, localitate afectată puternic de viituri.

Aici, Administrația Bazinală de Apă Crișuri a intervenit cu 5 motopompe pentru a ajuta populația să scoată apa din curți, anexe și pivnițe. ”Am discutat mai devreme cu domnul prefect și cu domnul primar al localității să ne asigurăm că vom cuantifica foarte bine pagubele, deoarece acestea vor face obiectul unei Hotărâri a Comisiei pentru Situații de Urgență și se vor materializa într-un proiect de Hotărâre de Guvern.

Astfel încât toate persoanele afectate de inundații, fie că vorbim de județul Arad, fie că vorbim de județul Hunedoara, să poată să fie ajutate cu sumele necesare refacerii gospodăriilor și a infrastructurii”, a declarat demnitarul. Referindu-se la pagubele produse de inundațiile din satul Rișculița, ministrul Mircea Fechet a subliniat faptul că ”Aici situația este mai bună decât cea întâlnită la Șoimuș, însă vom rămâne în alertă și în continuare.

În acest moment, nu avem niciun fel de avertizare, nici meteorologică, nici hidrologică. Guvernul României va interveni și va sprijini louitorii de aici. Colegilor mei de la Apele Române Crișuri – ABA Crișuri și tuturor celor care lucrează – pompieri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, voluntarilor care ajută populația, vreau să le mulțumesc pentru implicare și sper să depășim cât mai repede acest eveniment neplăcut”.”

This post was last modified on iun. 27, 2023, 12:03 AM 00:03

Disqus Comments Loading...