X

Ministrul Sanatatii: Masura de ULTIMA ORA Anuntata privind Cabinetele Medicale din Romania

Ministrul Sanatatii a confirmat in mod oficial o masura de ultima ora, care are un impact foarte mare pentru cabinetele medicale din Romania, iar asta deoarece Alexandru Rafila a stabilit o serie de reguli pentru infiintarea, functionarea, dotarea si inregistrarea cabinetelor de libera practica pentru serviciile publice conexe actului medical.

Ministrul Sanatatii a semnat ordinul care reglementeaza aceste schimbari facute pentru legislatia din Romania, iar mai jos aveti masurile impuse de catre Alexandru Rafila, astfel ca va puteti face o idee extrem de buna cu privire la ceea ce se intampla in tara noastra la ora actuala, modificarile fiind interesante.

“Se aprobă Normele metodologice privind înființarea, funcționarea și înregistrarea cabinetelor de liberă practică pentru serviciile publice conexe actului medical, prevăzute în anexa nr. 1. (1) Se aprobă condițiile de autorizare sanitară și de dotare minimă obligatorie a cabinetelor de liberă practică pentru serviciile publice conexe actului medical, prevăzute în anexa nr. 2.

Autorizațiile sanitare de funcționare pentru cabinetele de liberă practică conexe actului medical emise în baza prevederilor Ordinului ministrului sănătății nr. 1.030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire și pentru funcționarea obiectivelor ce desfășoară activități cu risc pentru starea de sănătate a populației, cu modificările și completările ulterioare.

Emise anterior intrării în vigoare a prezentului ordin, își mențin valabilitatea până la modificarea condițiilor care au stat la baza emiterii acestora, dar nu mai mult de 3 ani. Se aprobă lista documentelor necesare pentru eliberarea autorizațiilor de liberă practică pentru personalul autorizat de Ministerul Sănătății, altul decât medicii și asistenții medicali, să exercite în mod independent servicii publice conexe actului medical,

prevăzută în anexa nr. 3.

Se aprobă modelul autorizațiilor de liberă practică pentru personalul care desfășoară servicii publice conexe actului medical, prevăzut în anexa nr. 4. Se aprobă modelul cererii pentru solicitarea autorizației de liberă practică pentru serviciile publice conexe actului medical, prevăzut în anexa nr. 5. Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezentul ordin. Direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, precum și direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor duce la îndeplinire dispozițiile prezentului ordin.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă: a) Ordinul ministrului sănătății nr. 646/2019 privind aprobarea documentației pentru înființarea și înregistrarea cabinetelor de liberă practică pentru serviciile publice conexe actului medical, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 358 din 8 mai 2019, cu completările ulterioare; b) Ordinul ministrului sănătății nr. 979/2004 privind eliberarea autorizației de liberă practică, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 724 din 11 august 2004.”

This post was last modified on iun. 27, 2023, 9:02 AM 09:02

Disqus Comments Loading...