X

Germania: AVERTIZAREA lui Viktor Orban, Masurile RADICALE pentru Schengen si Romania

Germania este avertizata in mod oficial de catre premireul ungar Viktor Orban, liderul guvernului de la Budapesta transmitandu-i omologului sau de la Berlin, Olaf Scholz, faptul ca tara va deveni una a imigrantilor, daca nu sunt luate masuri ferme pentru a opri acest fenomen, care a explodat in ultimii ani, si genereaza probleme mari.

Germania este o sustinatoare a masurilor de impiedicare a intrarii migrantilor in Uniunea Europeana, si a Schengen, si analizarea cererilor de azil la granitele uniunii, Viktor Orban afirmand ca acest lucru este imperios necesar, iar Romania ar juca un rol cheie aici, fiind tara de granita si tranzit pentru unii migranti catre zona Schengen.

Germania primeste anual foarte multi migranti, destui trecand intai prin Ungaria, iar Viktor Orban cere mai mult curaj din partea liderilor europeni pentru a interzice intrarea in Uniunea Europeana si Schengen pentru cei care nu primesc azil, astfel incat Spatiul Schengen sa fie protejat, iar Romania ar avea o responsabilitate majora.

“Situația este că migrația devine din ce în ce mai mult o provocare istorică. Iar noi europenii nu putem găsi răspunsul corect. Din punct de vedere intelectual și conceptual, răspunsul este foarte simplu. Dar politic nu suntem în măsură să le dăm. Deci răspunsul este foarte clar, dacă cineva vrea să intre pe teritoriul Uniunii Europene.

Trebuie să avem mai întâi o procedură. Iar cei care vor să vină trebuie să aștepte afară. Așa că trebuie să aștepte fizic ca statele membre să decidă dacă pot veni sau nu în țară. Dacă decizia este luată și răspunsul este da, poți intra, dacă răspunsul este nu, nu poți intra. Din păcate, noi europenii nu suntem în stare să facem asta.”

This post was last modified on iun. 28, 2023, 7:35 PM 19:35

Disqus Comments Loading...