X

Marcel Ciolacu: 2 Extrem de IMPORTANTE Anunturi de ULTIM MOMENT ale Presedintelui PSD

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a facut 2 extrem de importante anunturi de ultim moment pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia oamenilor aduce modificarea codului penal, astfel incat actul sexual cu un minor cu varsta de sub 16 ani sa fie considerat viol, incepand de acum.

Marcel Ciolacu vorbeste deasemenea si despre atacarea la CCR a legii privind pensiile speciale, presedintele PSD explicand mai jos faptul ca daca ea va fi atacata, in baza deciziei luate de judecatori, s-ar putea face modificari, sau nu, separat explicand si ca jaloanele PNRR vor fi respectate in totalitate de executiv.

“De astăzi, actul sexual cu un copil sub 16 ani este viol. Niciun agresor sexual al unui minor nu mai poate scăpa de răspundere dând vina pe victimă! Legea prevede clar că minorul sub 16 ani #nu are capacitatea de a-și exprima un consimțământ valid în cazul unui raport sexual cu un adult. Subiectivismul penal de până acum este înlocuit de o normă clară.

Astfel încât niciun agresor nu va mai putea invoca ”acordul” victimei minore sau ”provocarea” acesteia, ci el va fi violator și va răspunde pentru fapta sa. Jalonul cu pensiile speciale a trecut astăzi prin Parlamentul României. Cu certitudine se va găsi cineva să atace la CCR această lege. Vom vedea decizia. Dacă este nevoie și Curtea găsește anumite elemente de neconstituționalitate.

Sunt ferm convins și deja am discutat cu colegii mei că vom avea o sesiune extraordinară în aceste luni, cel târziu până pe 31 august, toate jaloanele din a treia cerere să fie îndeplinite. Acum cererea trei este într-o întârziere, în schimb, am recuperat foarte mult în aceste zile. În viitoarea perioadă, între 10 și 14 vor veni și reprezentanții Comisiei pentru a închide anumite aspecte în ținte și jaloane.

Si sunt convins că împreună cu colegii mei vom depune a treia cerere până la 1 septembrie. Mai mult, este legată cererea de trei și de introducerea RepowerEU și de scoaterea celor 2.1 miliarde din granturi din suma totală. În data promulgării legii, anumite persoane pot ieși sau nu la pensie, nu să facă cumul de pensie cu salariul.

Tot în PNRR avem un jalon în care ni se cere să avem 85% ocupată schema la DNA și la Parchetul General. Dacă nu introduceam amendamentul, am fi încălcat alt jalon. Sunt convins că sub aceste aspecte nu favorizez pe absolut nimeni. Cu adevărat, îți conservi un drept pe care îl ai pe legea din acest moment. Dacă dorești să ieși la pensie, ieși la pensie.”

This post was last modified on iun. 28, 2023, 5:55 PM 17:55

Disqus Comments Loading...