X

Atacul Terorist al Rusiei si Anuntul lui Volodimir Zelenski privind Victimele

Volodimir Zelenaki ii orbeste lumii intregi despre atacul terorist pe care Rusia l-a lansat impotriva Ucrainei in cursul zilei de ieri, 11 persoane fiind ucie, printre ele numarandu-se si 3 copii, in timp ce alte peste 60 de persoane au fost ranite, din pacate.

Volodimir Zelenski s-a intalnit deasemenea cu presedintele polonez Andrzej Duda si cel lituanian, Gitanas Nausėda, discutand cu ei despre problemele majore cu care se confrunta la ora actuala tara, dar si despre ceea ce va urma.

“În primul rând, în ceea ce privește atacul rusesc de ieri asupra Kramatorsk. Astăzi, munca a continuat toată ziua la locul atacului terorist. Din păcate, numărul morților a crescut… Rachetele rusești au luat viața a 11 dintre oamenii noștri, inclusiv trei copii. Condoleanțe familiei. Peste 60 de persoane au fost rănite.

Astăzi, angajați ai Serviciului de Securitate al Ucrainei, împreună cu ofițeri speciali de poliție, au reținut persoana care a corectat acest atac terorist. Oricine îi ajută pe teroriștii ruși să distrugă vieți merită pedeapsa maximă.

Ne vom continua munca de consolidare a sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei și a complicilor acesteia. Trebuie să simtă că costul terorii lor pentru ei nu va face decât să crească. Și vom continua munca noastră juridică globală, astfel încât instrumentele internaționale să funcționeze într-un fel sau altul pentru a pedepsi toți teroriștii ruși și statul agresor însuși.

Mulțumim tuturor celor care luptă și lucrează pentru Ucraina! Mulțumesc tuturor celor care se află în prezent în luptă, la posturi și poziții de luptă! Vă mulțumesc, războinici, pentru un nou avans!

Rusia va pierde acest război – nimeni din Europa nu se îndoiește de asta. Și vom obține pacea și securitatea reală pe termen lung pentru popoarele noastre. Toți împreună, în unitate, întărindu-ne reciproc, întărindu-ne Alianțele și, în special, NATO, întărind Uniunea Europeană și modul nostru comun de viață european.

În cadrul întâlnirii cu președintele Lituaniei Gitanas Nausėda și președintele Poloniei Andrzej Duda, aceștia au discutat întreaga gamă de probleme actuale de securitate, pregătirile pentru Summit-ul NATO de la Vilnius, integrarea europeană a țării noastre, Formula păcii și pregătirea noastră pentru Summit-ul global pentru pace. Le mulțumesc partenerilor noștri apropiați, constanti și foarte puternici – Lituania, Polonia și popoarele lor.”

This post was last modified on iun. 28, 2023, 11:04 PM 23:04

Disqus Comments Loading...