Austria: Bulgaria Anunta Masuri URGENTE cu Olanda pentru Aderarea cu Romania la Schengen

Austria Bulgaria Anunta Masuri URGENTE Olanda Aderarea Romania Schengen

Austria a impus o presiune uriasa pe Romania si Bulgaria pentru aderarea la Schengen in 2023, iar separat de eforturile autoritatilor de la Bucuresti, inclusiv cele de la Sofia iau masuri pentru a reusi sa adere rapid la Schengen anul acesta, noul premier anuntand masuri urgente la granitele cu Turcia, ele implicand si Olanda.

Austria si Olanda vor trimite experti, care impreuna cu politia vamala bulgara vor verifica masurile luate pentru protejarea granitei Uniunii Europene cu Turcia impotriva trecerilor ilegale, si vor face recomandari pentru imbunatatirea sistemelor actuale, astfel incat trecerile ilegale sa fie reduse si mai mult incepand cu 2023.

Austia forteaza Bulgaria, impreuna cu Olanda, sa ia masuri dintre cele mai dure, pentru a putea adera la Schengen, o unitate speciala pentru combaterea traficului de persoane, fiind formata de bulgari impreuna cu Europol, iar daca masurile vor avea efect, atunci inclusiv aderarea Romaniei la Schengen va fi posibila in anul 2023.

“Vom încerca să implicăm cât mai mult posibil partenerii din Austria și Țările de Jos, astfel încât să vadă ce este la graniță pentru că acolo nu este ușor. Am salutat cooperarea cu ambele țări, care vor putea apoi să facă „recomandări tehnice” privind supravegherea frontierei cu Turcia. In Bulgaria, împreună cu Europol, se creează o unitate specială pentru combaterea traficului de ființe umane.

Cunoaștem o parte dintre traficantii care folosesc Kapitan Andreevo pentru afacerile lor ilegale. De la cunoașterea unora dintre acești oameni, până la blocarea a tot ce este acolo, este o luptă. Principala noastră cerere către austrieci este, dacă definesc vreo problemă specifică, să o defineasca clar, astfel încât să știm care este problema care trebuie rezolvată. Nu a fost întotdeauna așa în trecut.”