X

Comisia Europeana Pregateste Noi Angajamente de Securitate pentru Ucraina

Comisia Europeana pregateste noi angajamente de securitate pentru Ucraina, in cadrul unor masuri importante pe care executivul de la Bruxelles vrea sa le ia in vederea asigurarii unui ajutor pe termen lung regimului de la Kiev, insa fara a garanta si intrarea intr-un eventual viitor razboi, de partea ucrainienilor.

Angajamentele de securitate pe care Comisia Europeana este dispusa sa le adopte au la baza finantarea achizitiilor de arme si munitie pentru Ucraina, pregatirea soldatilor, inclusiv misiuni de pregatire pe teritoriul tarii, insa nu si trimiterea de trupe care sa lupte impotriva vreunor inamici ai tarii.

“UE pregătește angajamente de securitate pentru Ucraina, se confruntă cu opoziție. O inițiativă condusă de Franța în UE pregătește angajamente de securitate pe termen lung pentru Kiev pentru a ajuta la protejarea Ucrainei de viitoarea agresiune rusă, a scris Financial Times pe 29 iunie.

Măsurile vor include finanțarea aprovizionării suplimentare cu arme prin Facilitatea europeană pentru pace, extinderea programelor de instruire pentru soldații ucraineni și, eventual, misiuni de antrenament ale UE pe teritoriul Ucrainei.”

This post was last modified on iun. 29, 2023, 7:44 PM 19:44

Disqus Comments Loading...