X

Grecia: DSU Romania Trimite Pompieri ca Ajutor in Lupta Impotriva Incendiilor

Grecia duce o lupta dura cu incendiile la ora actuala, tara avand probleme majore in diverse regiuni din teritoriu, iar DSU Romania anunta in mod oficial trimiterea a 40 de pompieri pentru a-i ajuta pe cei locali in gestionarea situatiilor de urgenta generate de incendii.

Grecia este in plin sezon turistic la ora actuala, iar asta inseamna ca e nevoie de tot ajutorul posibil pentru ca problemele generate de catre incendii sa fie gestionate in cele mai bune moduri posibile, ceea ce ar trebui sa se intample, cu ajutorul pompierilor romani.

Plecarea primului contingent de pompieri români către Republica Elenă!

Astăzi, 29 Iunie a.c., cu inima plină de mândrie și încredere, primul contingent format din 40 de pompieri români a pornit către Republica Elenă pentru a oferi sprijin în gestionarea incendiilor.

Este al treilea an consecutiv în care salvatorii noștri se alătură autorităților elene în lupta împotriva flăcărilor care amenință pădurile și comunitățile din această țară. În 2021 și 2022, pompierii români au demonstrat o solidaritate exemplară și au sprijinit autoritățile elene în momentele critice. Incendiile devastatoare care au afectat părți semnificative din pădurile din zona Atenei și de pe insula Evia au necesitat eforturi considerabile și cooperare internațională.

În acest an, pompierii vor fi desfășurați în Republica Elenă ca parte a proiectului de pre-poziționare, coordonat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO. Modulul național specializat în stins incendii de pădure va continua acțiunile de sprijin în gestionarea incendiilor forestiere, asigurând o intervenție rapidă și eficientă în fața amenințărilor iminente.

Dragi colegi, suntem mândri de curajul și devotamentul vostru! Vă dorim mult succes în misiunile încredințate și vă încurajăm să reprezentați România cu profesionalism și dăruire.

Vă așteptăm sănătoși acasă, învingători și împliniți de realizările voastre!

This post was last modified on iun. 29, 2023, 9:35 PM 21:35

Disqus Comments Loading...