X

Grecia: Masurile FARA PRECEDENT Cerute, Anuntul de ULTIMA ORA cu Impact Major in Schengen

Grecia a trecut recent printr-un proces de alegeri parlamentare, care a solidificat pozitia guvernului actual, iar acest lucru aduce avertismentul unor masuri fara precedent pentru tara, si totul deoarece Frontex ameninta cu parasirea ei din cauza unor acuzatii privind incalcarea drepturilor omului, cand vine vorba despre migranti.

Grecia este acuzata ca la granitele sale exista “abuzuri cronice” impotriva migrantilor care incearca sa intre in tara pentru a depune cereri de azil, si a beneficia de protectia pe care o ofera Spatiul Schengen, iar Frontex ameninta cu parasirea tarii dupa ce guvernul actual a afirmat ca-si va mentine strategia stricta privind migratia.

Grecia a rezistat pana acum cand a venit vorba despre modificari pentru politica de migratie, chiar daca in 2023 au existat multipl decese ale migrantilor care au incercat sa ajunga in tara, inclusiv pe mare, dar cu toate acestea lucrurile nu par sa se schimbe, si in aceste conditii, Frontex ar putea parasi tara in viitor.

“Guvernul conservator grec reales a declarat că își va continua politica de migrație strictă, dar echitabilă. Șeful agenției de frontieră a Uniunii Europene pentru drepturile omului, Frontex, a declarat că agenția ar putea suspenda operațiunile din statul membru UE, Grecia, din cauza abuzurilor cronice ale drepturilor omului împotriva migranților.

Erau necesare cele mai puternice măsuri posibile pentru a aduce Grecia în conformitate cu legislația națională, UE și internațională. retragerea din Grecia. Consiliul Frontex a fost sfătuit cu privire la posibili pași pentru a aborda problema activităților agenției în Grecia, în legătură cu articolul 46, care impune agenției să anuleze orice operațiuni într-o țară din UE în care investigațiile și rapoartele au arătat că dreptul fundamental al solicitanților de azil. sunt încălcate.”

This post was last modified on iun. 29, 2023, 10:58 AM 10:58

Disqus Comments Loading...