Nicolae Ciuca: IMPORTANTE Anunturi ale Presedintelui PNL Pentru Toti Romanii

Nicolae Ciuca IMPORTANTE Anunturi Presedintelui PNL Toti Romanii

Nicolae Ciuca, presedintele PNL, aduce in atentia romanilor o serie de discutiipe care le-a avut in interiorul partidului pe care il conduce, ele fiind centrate pe obiectivele pe care le are cu privire la viitor, iar asta pentru ca vorbim despre masuri despre care sunt vizati si foarte multi dintre romanii din tara.

Nicolae Ciuca explica mai jos atat ceea ce s-a intamplat la recentele discutii avute cu membrii PNL, dar si despre discursul pe care l-a sustinut la Ambasada SUA, acolo inde inclusiv Marcel Ciolacu a fost prezent pentru a vorbi despre parteneriatul strategic al Romaniei cu aliatul sau atat de important.

Am discutat cu miniștrii și secretarii de stat liberali proiectele pe care PNL le va sprijini în cadrul ședinței de guvern de săptămâna aceasta.

Susținem ca românii să beneficieze de prețuri mai mici la alimentele de bază, în această perioadă dificilă atât pentru România, cât și pentru întreaga regiune. În același timp, trebuie să fim siguri că piața este pregătită să reacționeze pozitiv la asemenea proiecte pilot. PNL consideră că, pe termen lung, soluția este sprijinul producătorilor și procesatorilor români, pentru ca aceștia să își permită să aplice prețuri mai mici.

În acest context, am cerut specialiștilor partidului, inclusiv miniștrilor cu rol avizator, să urmărească acest proiect promovat de ministrul Agriculturii pentru o perioadă de trei luni și să se asigure că acesta a fost discutat în detaliu cu toți actorii de pe lanț. De asemenea, trebuie să vedem exact ce nu a mers în alte țări care au aplicat scheme similare, pentru a optimiza procesul de implementare.

Am fost onorat să particip la recepția organizată de Ambasada SUA în România, cu prilejul Zilei Independenței partenerului nostru strategic. Încă de la Declarația de Independență din 4 iulie 1776, SUA a generat o nouă viziune asupra lumii, bazată pe valorile libertății, democrației, progresului și securității. Aceste principii sunt actuale și demne de apărat și astăzi, când regimuri autoritare agresează state independente pentru a strivi libertățile și drepturile individuale ale cetățenilor.

Din acest motiv, România este alături de SUA în răspunsul consolidat al lumii libere împotriva invadării Ucrainei de către Rusia. Acesta este și motivul pentru care Parteneriatul Strategic cu SUA este mai important ca oricând. Ne bazăm pe acest parteneriat, atât pentru viitorul energetic al țării noastre, cât și în asigurarea securității noastre statale, ca membru NATO situat pe Flancul Estic al alianței, în zona fierbinte a Mării Negre.

Ca președinte al Senatului, am asigurat-o pe doamna ambasador Kavalec că România va fi un partener loial al Statelor Unite și un promotor al valorilor lumii libere în regiune. Am transmis Excelenței Sale felicitările noastre adresate națiunii pe care o reprezintă la București, cu ocazia Zilei Independenței obținute în urmă cu 247 de ani.