X

Austria: Deciziile lui Karl Nehammer Anuntul de ULTIMA ORA privind Viktor Orban pentru Schengen

Austria continua seria masurilor controversate pe care le ia in baza deciziilor lui Karl Nehammer, iar asta pentru ca actualul cancelar al guvernului de la Viena, a dezvaluit faptul ca va organiza un nou summit pentru migratie, iar Viktor Orban si Aleksandar Vučić urmeaza sa participe la el pentru a discuta despre viitorul Spatiului Schengen.

Austria vrea sa colaboreze cu Ungaria si Serbia pentru a intari masurile de reducere a fluxului de migranti catre Spatiul Schengen, iar asta inseamna reformarea sistemului de azil, protejarea mai buna a granitelor externe, plus impiedicarea intrarii in Uniunea Europeana, si mentinerea migrantilor la granitele ei pana la procesarea cererilor de azil.

Austria incearca de luni de zile sa gaseasca orice fel de solutii pentru reducerea fluxului de migranti catre Viena, dar colaborarea cu Viktor Orban si Aleksandar Vučić nu e lipsita de controverse serioase, avand in vedere stilurile de conducere pe care cei doi lideri le au, astfel ca ramane de vazut ce vor decide in urma discutiilor.

“Pentru a se consolida și mai mult axa puternică în lupta împotriva migrației ilegale premierul Ungariei Viktor Orbán și pe președintele sârb Aleksandar Vučić vor fi prezenti la un summit la Viena vinerea viitoare. Rezultatele ultimelor întâlniri vorbesc de la sine. Am pus frâna azilului, dar vom lua alte masuri și trebuie să continuăm cu implementarea lor.

Reorganizarea completă a sistemului de azil al UE, astfel încât să nu mai existe stimulente pentru migrația ilegală. La nivel european, toti continuăm să luptam pentru asta. Până când se întâmplă acest lucru, trebuie să ne ajutăm singuri și facem asta lucrând intens împreună pentru a opri traficanții și, prin urmare, a preveni migrația ilegală.”

This post was last modified on iun. 30, 2023, 7:37 PM 19:37

Disqus Comments Loading...