X

Marius Budai: Hotarare de ULTIMA ORA Privind Salariile, ce a Anuntat Ministrul Muncii

Marius Budai a anuntat in mod oficial Hotararea Guvernului Romaniei cu privire la salariile pe care unii dintre angajatii din sistemul bugetar le primesc, iar asta deoarece de la 1 august 2023 vor creste salariile pentru unii dintre angajatii din sistemul medical, daca au anumite tipuri de contracte de munca.

Marius Budai explica mai jos ce se intampla cu salariile romanilor din acest punct de vedere, iar asta pentru ca masurile sunt luate in mod oficial pentru a se evita o greva generala in sistemul de sanatate, ceva care a speriat extrem de multi romani, insa iata ca s-au gasit solutii pentru rezolvarea problemelor.

“Din 1 august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar, care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă, și personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar-sanitar, care asigură asistența medicală, beneficiază și de o indemnizație lunară brută, după cum urmează: 500 lei pentru medicii specialiști și primari care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază.

1.000 lei pentru medicii specialiști și primari care efectuează lunar cel puțin 2 gărzi în afara normei legale de bază, 500 lei pentru biologii, chimiștii și biochimiștii care efectuează lunar cel puțin 2 gărzi;  500 lei pentru asistenții medicali, tehnicieni de radiologie şi imagistică licenţiati, asistenți medicali de laborator clinic licenţiați, licenţiați în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenți medicali dentari licenţiati, asistenți medicali de profilaxie dentară licenţiați.

Asistenți medicali licenţiați în nutriţie şi dietetică, moaşe, asistenți medicali, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor; între 100 lei și 300 lei lunar pentru fiecare zi lucrată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile în care, potrivit legii nu se lucrează. Am participat astăzi la Chișinău la forumul dedicat combaterii sărăciei energetice în Europa, un bun prilej de schimb de bune practici, dar și în vederea identificării de soluții cu privire la evoluția pieței energiei.

Protejarea categoriilor de cetățeni vulnerabili, dar și a mediului de afaceri au reprezentat priorități. Am avut, de asemenea, o întâlnire bilaterală cu omologul moldovean Alexei Buzu. In vederea întăririi colaborării dintre noi în domeniul de activitate specific legislației muncii și asistenței sociale. M-am întâlnit astăzi cu noul Reprezentant de țară pentru România al UNICEF, Anna Riatti.

Pentru a întări colaborarea dintre cele două instituții, în vederea reducerii sărăciei și excluziunii sociale. Am profitat de ocazie pentru a mulțumi UNICEF pentru suportul oferit în întărirea capacității serviciilor de asistență socială din România și urmează să semnăm, în curând, și un Plan comun de acțiune în acest sens.”

This post was last modified on iun. 30, 2023, 3:12 PM 15:12

Disqus Comments Loading...