Ministrul Educatiei anunta in mod oficial masurile foarte importante ale Comisiei Europene pentru elevii si scolile din Romania, iar asta pentru ca in atentia tuturor este adusa lansarea unui amplu proces de consultare publica, menit sa colecteze informatii, expertiza si opinii pentru evaluarea progreselor pentru realizarea Spatiului European al Educaatiei.
Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre aceasta initiativa foarte importanta, care este derulata in Romania, iar asta pentru ca scopul sau este de a imbunatati calitatea actului educational de care beneficiaza elevii din tara la ora actuala, dar si de care ar trebui sa beneficieze inclusiv in viitor eu.
“Comisia Europeană a lansat recent un amplu proces de consultare publică pentru a colecta informații, expertiză și opinii de la părțile interesate pentru evaluarea intermediară a progreselor înregistrate în direcția realizării Spațiului European al Educației. Această evaluare va analiza eficacitatea, eficiența și relevanța demersurilor întreprinse în perioada 2021 – 2023.
Si va contribui la revizuirea de către Consiliul Uniunii Europene a Cadrului strategic pentru cooperarea europeană în domeniul educației și formării în perspectiva SEE (2021-2030)1 în vederea atingerii următoarelor priorități strategice: îmbunătățirea calității, a echității, a incluziunii și a reușitei pentru toți în educație și formare; transformarea învățării pe tot parcursul vieții și a mobilității într-o realitate pentru toți.
Susținerea tranziției verzi și a tranziției digitale în și prin educație și formare; îmbunătățirea competențelor și a motivației în profesia de cadru didactic (profesori și formatori); consolidarea învățământului superior european. Contribuțiile pot fi transmise în format electronic până la data de 15 septembrie 2023. Această evaluare va analiza eficacitatea, eficiența, relevanța, coerența și valoarea europeană adăugată a instituirii Spațiului european al educației (SEE).
România s-a situat pe prima poziție în clasamentul pe țări la Olimpiada Europeană de Geografie! Țara noastră a fost reprezentată de două echipe, seniori și juniori, fiecare alcătuită din câte 4 elevi, toți obținând medalii. Lotul României aduce acasă patru medalii de aur, trei medalii de argint și una de bronz. Echipa seniorilor a fost alcătuită din: Topai Alex – Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea, MEDALIE DE AUR și cel mai mare punctaj, profesor coordonator Timotei Camelia.
Bratu Mihai Alexandru – Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Tg. Jiu, MEDALIE DE AUR, profesor coordonator Vasile Zaharia; Papirowski Svenja Alexia – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” București, MEDALIE DE ARGINT, profesor coordonator Nedelea Dorina; Dumitrescu David Mihai – Colegiul Național „Carol I” Craiova, MEDALIE DE ARGINT, profesor coordonator Ciobanu Maria. Echipa juniorilor: Drăguț Ștefan Cristian – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București, MEDALIE DE AUR și cel mai mare punctaj, profesor coordonator Petculescu Diana.”
This post was last modified on iun. 30, 2023, 5:51 PM 17:51