Ministrul Educatiei: Noi SCHIMBARI Oficiale pentru Elevii din Scoli, Masuri IMPORTANTE Anuntate

Ministrul Educatiei Noi SCHIMBARI Oficiale Elevii Scoli Masuri IMPORTANTE Anuntate

Ministrul Educatiei a hotarat ca sunt necesare noi schimbari importante pentru elevii din scolile Romaniei, astfel ca mai jos explica in mod oficial ceea ce intentioneaza sa faca, Ligia Deca afirmand ca modificarile sunt gandite pentru a le oferi elevilor din toata tara o calitate ridicat apentru procesul educational.

Ministrul Educatiei vorbeste despre aceste modificari, pentru ca in scolile din Romania exista destule lipsuri, iar Ligia Deca incearca sa acopere cat mai multe dintre ele, anuntand diverse schimbari, care desigur ca trebuie facute in timp, pentru a se evita noi situatii precum cea din luna mai, cu greva generala.

“Sunt un om de echipă, deoarece consider că cele mai bune rezultate au la bază efort și obiective comune! Și pentru că acest principiu m-a ghidat de-a lungul anilor și m-a ajutat să iau cele mai bune decizii profesionale, aleg să fac parte din cele mai bune echipe. Echipa Partidului Național Liberal este cea care a avut încrederea că pot aduce schimbările de care sistemul educațional din România are nevoie de multă vreme.

Îi mulțumesc președintelui PNL Nicolae Ciucă, pentru sprijinul acordat, dar și primarului Ciprian Ciucu, care m-a asigurat de sprijinul său în ce privește activitatea mea în cadrul PNL Sector 6. Aici, am găsit o echipă profesionistă, deschisă și motivată să se implice în proiecte concrete pentru comunitate. Sunt sigură că, împreună, vom pune umărul pentru a promova cele mai bune soluții pentru educație în plan local!

Suntem responsabili de dezvoltarea corespunzătoare a copiilor și trebuie să le oferim tot sprijinul necesar! Pentru a îmbunătăți politicile educaționale, organizez discuții zilnice cu actorii importanți din sistem. O astfel de discuție am avut cu reprezentanții Direcției Generale de Sprijin pentru Reforme Structurale din cadrul Comisiei Europene (DG REFORM). În ultimul an, cu sprijinul Comisiei Europene.

Ministerul Educației a beneficiat de asistență tehnică din partea UNICEF și OECD pentru două reforme importante pentru România: desegregarea școlară și guvernanța sistemului de educație. La întâlnire, au fost abordate prioritățile DG REFORM de anul acesta, precum și posibilitatea de a solicita asistență tehnică pentru îmbunătățirea cadrului normativ în situații precum.

Promovarea și asigurarea stării de bine în comunitatea școlară; adaptarea curriculumului și a activităților didactice la particularitățile din actualitate (inclusiv utilizarea tehnologiei și a resurselor media); formarea continuă a cadrelor didactice, în funcție de prioritățile naționale. Dialogul constant este binevenit, deoarece sunt convinsă că numai împreună putem adopta cele mai bune măsuri pentru copiii noștri!”