X

AVERTIZARI Meteorologice de ULTIMA ORA ANM, de Vreme SEVERA, pe 1 Iulie in Romania

Avertizari meteorologice de ultima ora ale ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de vreme severa pentru 1 iulie 2023 in Romania, aduc in imediata atentie a tuturor romanilor o serie de feomene meteo care vor afecta mai multe regiuni din tara in urmatoarea zi.

ANM ne vorbeste despre fenomene meteo care au in centru ploile in cantitati de pana la 40 l/mp, insotite de vanturi cu viteze de pana la 70 km/h, descarcari electrice si grindina, astfel ca trebuie sa fim foarte atenti la toate deplasarile pe care urmeaza sa le facem in urmatoarele ore.

INFORMARE METEOROLOGICĂ!

Interval de valabilitate: 01 iulie, ora 18 – 02 iulie, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.

Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în seara zilei de sâmbătă (01 iulie) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (01/02 iulie) în regiunile vestice și sud-vestice, iar duminică (02 iulie) îndeosebi la deal și munte, precum și în sud-est. Local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 01 iulie, ora 18 – 02 iulie, ora 06.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei și Oltenia, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.

This post was last modified on iul. 1, 2023, 11:21 AM 11:21

Disqus Comments Loading...