X

Italia: Anunturi de ULTIMA ORA de la Meloni, Ungaria si Polonia Afecteaza Romania si Schengen

Italia face prin premierul Giorgia Meloni o serie de foarte importante anunturi de ultima ora, iar asta pentru ca in atentia tuturor europenilor sunt aduse problemele pe care Ungaria si Polonia le genereaza privind noul pact dedicat reformei sistemului de azil din UE, ele punand in pericol si aderarea Romaniei la Schengen in viitorul apropiat.

Italia a jucat un important rol de mediator in cadrul celui mai recent Consiliu European, Giorgia Meloni afirmand ca a discutat “pana in ultimul moment” cu premierii din Polonia si Ungaria, insa nu a reusit sa-i convinga sa-si schimbe pozitiile, iar aderarea Romaniei la Schengen in 2023, care parea tot mai sigura, incepe sa fie tot mai putin probabila.

Italia isi vede deasemenea propriile eforturi spulberate la ora actuala, iar asta pentru ca Giorgia Meloni isi punea sperantele in punerea in aplicare a intelegilor de la Luxembourg, de la inceputul lunii iunie, insa din cauza Poloniei si Ungariei, acest lucru pare extrem de improbabil la ora actuala, fara sanse de schimbare curand.

“Am încercat până in ultimul moment medierea. Acum vom continua să lucrăm cu aceste două țări. Nu sunt niciodată dezamăgita de cei care își apără interesele naționale. Poziția lor nu se referă la dimensiunea externă, care este prioritatea Italiei, iar uniunea este modalitatea de a face față migrației, convingandu-i pe toți să fie de acord.

Întrebarea pe care o pun polonezii și ungurii nu este una exagerată, probabil că sunt cele două țări care au grijă de cei mai mulți refugiați ucraineni, o fac cu resurse UE care nu sunt suficiente. Dacă UE oferă o alegere mai buna populațiilor care încearcă să părăsească Africa, abordarea se va schimba.”

This post was last modified on iul. 1, 2023, 12:06 PM 12:06

Disqus Comments Loading...