X

Marcel Ciolacu: Masuri de ULTIM MOMENT pentru Preturile Alimentelor, Investitii in Romania

Marcel Ciolacu a anuntat in mod oficial o serie de masuri de ultim moment pentru preturile alimentelor din Romania, dar si pentru investitii importante care trebuie sa fie realizate, iar asta pentru ca a fost adoptata o Ordonanta de Urgenta extrem de importanta, care indeplineste promisiuni ale presedintelui PSD.

Marcel Ciolacu vorbeste mai jos despre felul in care aceasta Ordonanta de Urgenta ar trebui sa aiba impact asupra preturilor alimentelor din Romania, iar asta pentru ca foarte multa lume se asteapta ca preturile produselor sa scada intr-adevar in tara noastra in perioada imediat urmatoare.

“Alături de #investiții, asigurarea resursei umane motivate și adecvate este o condiție vitală pentru ca românii să beneficieze de servicii medicale de #calitate. Așa cum am promis, am aprobat astăzi o ordonanță de urgență prin care, începând cu 1 august, majorăm veniturile pentru angajații din sănătate care asigură gărzi și asistența medicală în zilele de weekend sau sărbători legale.

Totodată, am luat măsuri ca toți angajații din #sănătate să beneficieze de vouchere de vacanță și de concediul de odihnă la care au dreptul. Pentru a asigura personalul necesar în spitale și în toate unitățile sanitare, am decis organizarea de concursuri pentru ocuparea a peste 4.000 de posturi vacante din sistemul medical.

La fel ca în cazul Educației, reușim – într-un timp scurt – să luăm decizii #corecte, să reparăm inechitățile vechi și să oferim condițiile necesare cadrelor medicale pentru ca românii în suferință să fie cât mai bine îngrijiți! #Stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază! Prima țintă importantă enunțată și asumată pe care am reușit, în doar două săptămâni, să o îndeplinim prin ordonanță de urgență.

Prin #ieftinirea celor 14 alimente de bază, creștem puterea de cumpărare pentru toți românii. Le mulțumesc tuturor celor implicați, procesatorilor și marilor retaileri, care au fost parteneri onești și corecți, făcând ca această luptă împotriva creșterii prețurilor să devină un obiectiv comun. Aprobăm ordonanța de urgență ce introduce mecanismul prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază. Este prima țintă importantă enunțată și asumată de acest guvern și mă bucur că am reușit, în doar două săptămâni.

Să avem ordonanța pe masa guvernului. E prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază. În acest fel ajutăm, de fapt, la creșterea puterii de cumpărare pentru toți românii. Le mulțumesc atât colegilor mei, domnului ministru, cât și marilor retaileri. Au fost un partener onest și corect și am avut de la început sentimentul că această luptă împotriva creșterii prețurilor a devenit un obiectiv comun.”

This post was last modified on iul. 1, 2023, 12:32 AM 00:32

Disqus Comments Loading...