X

Ministrul Educatiei: Prioritatile de ULTIMA ORA pentru Elevii din Scoli Anuntate in mod Oficial!

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial prioritatile de ultima ora pentru elevii din toate scolile din Romania, iar asta pentru ca vorbim despre declaratii care ne arata ca se pune in continuare accent mare pe digitalizarea educatiei, iar asta deoarece este esential ca sistemul de invatamant sa se adapteze lumii in care traim.

Ministrul Educatiei explica mai jos de ce este importanta digitalizarea pentru scolile din toata Romania, dar si de ce sunt necesare schimbari in ceea ce priveste salarizarea personalului didactic de conducere din Romania, director si directori adjuncti, iar asta pentru ca ei sunt un element important in imbunatatirea procesului educational.

“Una dintre prioritățile mele este și digitalizarea educației, pentru că este important să ne adaptăm lumii în care copiii noștri trăiesc. Pentru a dezvolta și mai mult proiectele pe care le avem în derulare la Ministerul Educației, am avut o întâlnire cu Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan. Digitalizare coerentă, platforme și fluxuri administrative eficiente sunt doar câteva dintre temele abordate la întâlnire.

De asemenea, am discutat și despre sistemul de administrare digitală a evaluărilor și a examenelor naționale, care va facilita procesul de corectare integral în format digital. Sistemul de învățământ trebuie să se adapteze actualității în care elevii noștri cresc, iar digitalizarea este unul dintre domeniile ce trebuie dezvoltate. O parte din instrumentele și programele necesare se regăsesc în pachetul de Legi ale Educației, care vor fi implementate începând din acest an.

În prezent salarizarea personalului didactic de conducere (director, director adjunct), a personalului didactic auxiliar de conducere (contabil șef, secretar șef) din unitățile de învățământ preuniversitar se face potrivit Normelor metodologice privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile didactice de conducere de director şi director adjunct din învăţământul preuniversitar de stat, precum.

Si pentru stabilirea categoriilor de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se normează funcțiile de conducere didactice auxiliare de contabil-şef şi secretar-şef, cu nivel de studii S/M, şi nivelul salariilor de bază aferente acestora aprobate prin HG nr. 598/2018. Potrivit HG nr. 598/2018, stabilirea efectivă a salariilor de bază pentru funcțiile didactice de conducere și didactice auxiliare de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar.

Se face în funcție de gradul unităților de învățământ cât și de categoria acestora. De exemplu, pentru funcțiile de conducere de director erau stabiliți coeficienți cuprinși între 2,40 și 2,95, ceea ce reprezintă o diferență de 0,55 puncte, respectiv un salariu de bază minim de 6.000 lei și un salariu de bază maxim de 7382 lei, diferența între acestea fiind de 1382 lei.”

This post was last modified on iul. 1, 2023, 12:07 PM 12:07

Disqus Comments Loading...