X

Ministrul Sanatatii: Prevederi de ULTIMA ORA Hotarate, Anuntul privind Aplicarea in Romania

Ministrul Sanatatii a decis aplicarea unor foarte importante noi prevederi de ultima ora pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia tuturor romanilor sunt aduse o serie de exceptii de la normele de igiena si sanatate publica, pentru anumite tipuri de activitati care se deruleaza in Romania.

Ministrul Sanatatii vrea sa semneze un nou ordin prin care sa reglementeze schimbarile pe care le puteti vedea mai jos la ora actuala, documentul fiind publicat acum pentru a trece prin procesul de transparenta decizionala, urmand a fi adoptat dupa ce se va termina aceasta procedura foarte importanta.

“Ministrul sănătății emite următorul ordin. Se aprobă exceptarea de la aplicarea prevederilor art.11 din Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1.257din 10 aprilie 2023 pentru modificarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei.

Aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 119/2014 a programelor gestionate de Agentia Natională a Zonei Montane, pe perioada implementării, respectiv până la data de 29.12.2023, pentru următoarele investiții: – Centre de colectare și/sau prelucrare a laptelui, conform Hotărârii de Guvern nr.1.238/2022 privind stabilirea valorii schemei de finanţare pentru anul 2022, condiţiilor de eligibilitate, cheltuielilor eligibile.

Modului de acordare a finanţării, precum şi a modalităţii de verificare şi control pentru schema de finanţare în cadrul Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană. Stâne montane, conform Hotărârii de Guvern nr.1.239/ 2022 privind stabilirea valorii schemei de finanţare pentru anul 2022.

Condiţiilor de eligibilitate, cheltuielilor eligibile, modului de acordare a finanţării, precum şi a modalităţilor de verificare şi control în cadrul Programului de investiţii pentru înfiinţarea stânelor montane. Centre de colectare sau de colectare si prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor și/sau a plantelor medicinale și aromatice din flora spontană și/sau de cultură conform Hotărârii de Guvern nr. 1.240/2022 privind stabilirea valorii schemei de finanţare pentru anul 2022, a condiţiilor de eligibilitate.

A cheltuielilor eligibile, a modului de acordare a finanţării, precum şi a modalităţilor de verificare şi control în cadrul Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare sau de colectare şi prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

This post was last modified on iul. 1, 2023, 12:13 PM 12:13

Disqus Comments Loading...