X

Romania: Anuntul Oficial de ULTIMA ORA, Vesti Proaste privind Aderarea la Schengen pana in 2024

Romania este in centrul unui anunt oficial de ultima ora, cu vesti foarte proaste in ceea ce priveste aderarea tarii noastre la Schengen pana in 2024, iar din pacate el vine chiar de la Klaus Iohannis, care da de inteles ca exista sanse foarte mici ca Spania sa ne ajute in vreun fel sa aderam in 2023, asa cum ni s-a promis.

Romania in diverse proiecte in colaborare cu Comisia Europeana pentru a demonstra ca este capabila sa gestioneze situatia migratiei la granitele Uniunii Europene, dar cu toate acestea votul pentru aderarea tarii noastre la Schengen nu va mai ajunge pe agenda vreunui consiliu JAI, pana cand exista voturi pentru aprobarea ei.

Romania a avut parte de foarte multe promisiuni cu privire la votarea aderarii la Schengen in 2023, dar situatia actuala a devenit mult prea complicata pentru ca acest lucru sa se intample, astfel ca in baza informatiilor lui Klaus Iohannis, se pare ca pana in 2024 exista sanse infime sa vedem o schimbare a votului dat de catre Austria si Olanda.

“Implicarea noastra reconfirma faptul ca Romania actioneaza in spirit de responsabilitate si solidaritate la nivelul Uniunii Europene, si continuam sa jucam un rol activ in conturarea unor solutii comune pentru combaterea migratiei ilegale si gestionarea frontierelor, promovand bunele practicia le Romaniei la frontierea externa a Uniunii.

Nu va aparea aceasta chestiune oficial pe agenda JAI, pana cand nu avem un nivel de intelegere suficient, care sa si permita o rezolvare pozitiva. Aici nu putem sa ne jucam cu o chestiune vitala pentru Romania, nu putem sa supunem la vot chestiuni o data si inca o data si inca o data si sa tot primim raspunsuri negative.”

This post was last modified on iul. 1, 2023, 1:05 PM 13:05

Disqus Comments Loading...