X

Austria: Aderarea Romaniei la Schengen in 2023, in PERICOL dupa Deciziile Luate de Nehammer

Austria pune in pericol aderarea Romaniei la Schengen in anul 2023 cu deciziile luate de catre Karl Nehammer, iar asta deoarece cancelarul de la Viena este hotarat sa se opuna oricaror propuneri privind reforma sistemului de azil, sanu se potrivesc exact cu ceea ce vrea el pentru reducerea migratiei ilegale in UE si tara sa.

Austria refuza sa primeasca mai multi migranti, chiar daca asta a fost hotarat la Luxembourg in iunie pentru reforma sistemului de azil, chiar daca aaproximativ 40% dintre cei care au facut cereri de azil in 2022 ar fi plecat deja din tara, iar dezastrul de care se plange Karl Nehammer ar fi o mare minciuna, cel putin conform presei austriece.

Austria face tot ce poate pentru a impiedica extinderea Schengen inclusiv in Romania si Bulgaria, Karl Nehammer invocand tot felul de motive care sa indeplineasca obiectivul de a sustine veto-ul pe care a decis sa il dea aderarii tarii noastre la final de an 2022, iar anul 2023 nu pare sa aduca vreo modificare substantiala.

“Austria nu este dispusă să primească migranți din taberele de la granița externă a UE – sau să plătească bani dacă nu primește niciun imigrant. Austria si-a manifestat suficienta solidaritate in ultimii ani. Au fost 109.000 de cereri de azil in ultimul an, dar cei mai mulți dintre ei ar fi părăsit Austria în alte țări. Prin urmare, numărul real este cu aproape 40 la sută mai mic decât cel argumentat.

Menționăm că Polonia și Ungaria și-au exprimat protestul. Este nevoie de o înțelegere generală a nevoilor și pozițiilor respective ale tuturor statelor membre. De asemenea, pentru Austria este important ca interesele noastre la nivelul UE să fie luate în considerare.”

This post was last modified on iul. 2, 2023, 9:16 PM 21:16

Disqus Comments Loading...