Franta sub ASEDIU, Hotararile de ULTIMA ORA Luate de Emmanuel Macron si Elisabeth Borne

Franta ASEDIU Hotararile ULTIMA ORA Luate Emmanuel Macron Elisabeth Borne

Franta este inclusiv in aceasta seara sub asediul protestelor generate de catre moartea tanarului de 17 ani numit Nahel, iar Emmanuel Macron si Elisabeth Borne au luat o serie de decizii de ultima ora pentru a incerca sa stabilizeze situatia din cauza careia multiple orase au fost scenele unor evenimente devastatoare pentru locuitori.

Franta a mobilizat iar peste 45.000 de politisti, jandarmi si pompieri in toata tara pentru a incerca sa tina lucrurile sub contronl, presedintele Emmanuel Macron si premierul Elisabeth Borne reactionand dupa ce primarul unui oras a fost atacat, si a avut familia atacata de catre protestatarii care au intrat cu o masina direct in casa lor.

Franta este sub asediu de aproape o saptamana, iar Emmanuel Macron si Elisabeth Borne inca incearca sa gaseasca solutiile potrivite pentru a-i calma pe oamenii care pe de o parte ies in strada pentru a provoca distrugeri, iar pe de alta parte cer rezolvarea cat mai rapida a situatiei si a restabilirii ordinii in toata tara.

“Atacurile la adresa primarului Vincent Jeanbrun și a familiei sale sunt inacceptabile. Acestui ales al Republicii si tuturor alesilor victime ale violentei, repet solidaritatea mea si a Natiunii. Vinovații acestor acte odioase vor fi urmăriți cu cea mai mare fermitate. Nu vom lăsa nimic să treacă. Vom fi alături de primari.

Am fost cu toții foarte șocați de acest atac intolerabil. Suntem foarte mobilizați pentru a restabili ordinea republicană, care a făcut, în general, noaptea trecută mai liniștită. Dar fapte ca la L’Haÿ-les-Roses și atacurile asupra clădirilor publice sunt inacceptabile. Vreau să spun tuturor aleșilor că nu vom lăsa nimic să treacă, iar pentru vandali, am cerut justiției, procurorilor, cea mai mare fermitate.”