X

Germania: Anunturi de ULTIMA ORA, cat de Mare este IMPACTUL pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Germania si-a promis sustinerea pentru ajutarea Romaniei sa adere la Schengen in cursul acestui an, ceva ce nu a fost facut de prea multe tari in ultimele luni de zile, insa din pacate exista o mare piedica in acest proces, iar ea se numeste Viktor Orban, care a criticat felul in care guvernul de la Berlin priveste migratia, si accepta migrantii pe teritoriul sau.

Germania este considerata de catre Viktor Orban ca o tara care iubeste migratia, insa premierul de la Budapesta spune ca ai sai cetateni nu vor in tara oameni care nu respecta valorile europene, mai exact migrantii din Africa si Orientul Mijlociu, despre care spune ca nu ar fi bineveniti in tara sa, chiar daca alte tari ii accepta.

Germania nu a reusit sa-l convinga pe Viktor Orban sa renunte la incapatanarea sa recenta de a bloca adoptarea reformei sistemului de azil, care in schimb blocheaza si aderarea Romaniei la Schengen mai rapid in 2023, pozitia guvernului de la Budapesta fiind o problema reala pentru tara noastra, din pacate.

“Deci răspunsul este foarte clar, dacă cineva vrea să intre pe teritoriul Uniunii Europene, trebuie să avem mai întâi o procedură. Iar cei care vor să vină trebuie să aștepte afară. Așa că trebuie să aștepte fizic ca statele membre să decidă dacă pot veni sau nu în țară.

Dacă decizia este luată și răspunsul este da, poți intra, dacă răspunsul este nu, nu poți intra. Există valori care trebuie protejate în Ungaria – le poți numi valori europene – precum tratament egal pentru femei, fără homofobie, fără antisemitism. Și uită-te la grupurile de migranți care vin. Aceste grupuri de migranți nu susțin astfel de valori.”

This post was last modified on iul. 2, 2023, 6:35 PM 18:35

Disqus Comments Loading...