X

Marius Budai: Noi Hotarari de ULTIMA ORA privind Pensiile Romanilor din Toata Tara

Marius Budai le vorbeste romanilor din toata tara despre importantele hotarari de ultima ora cu privire la pensiile oamenilor, iar asta pentru ca saptamana viitoare este asteptata o analiza de impact de la Banca Nationala, iar noi discutii au fost purtate cu reprezentanti de la Comisia Europeana privind schimbarile.

Marius Budai ofera mai jos detalii cu privire la felul in care se vor modifica pensiile speciale incepand din anul 2023, iar separat de asta vorbeste despre vizita pe care a facut-o la Chisinau, acolo unde s-a intalnit cu membrii Guvernului Republicii Moldova, si toate detaliile sunt disponibile mai jos.

“M-am întâlnit, la Chișinău, cu: președintele PSD Republica Moldova – Iurie Ciocan, președintele PSDE Republica Moldova – Ion Sula, vicepreședinții PSDE Republica Moldova – Eremei Priseajniuc și Vadim Brînzaniuc. Mă bucur să găsesc determinarea colegilor și prietenilor mei din Republica Moldova pentru a crea acolo o stângă europeană, atașată proiectului și valorilor europene. I-am asigurat de tot sprijinul pentru a realiza acest deziderat.

Deasemenea, i-am asigurat că Guvernul României, condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu, sprijină direct Republica Moldova să implementeze reforme și politici durabile cu scopul realizării unui drum corect și cât mai scurt cu putință pentru aderarea la Uniunea Europeană. Chiar astăzi, în ședința de guvern, s-au aprobat 10 milioane de euro, granturi pentru realizarea de infrastructură durabilă.

Am participat astăzi la Chișinău la forumul dedicat combaterii sărăciei energetice în Europa, un bun prilej de schimb de bune practici, dar și în vederea identificării de soluții cu privire la evoluția pieței energiei. Protejarea categoriilor de cetățeni vulnerabili, dar și a mediului de afaceri au reprezentat priorități. Am avut, de asemenea, o întâlnire bilaterală cu omologul moldovean Alexei Buzu, în vederea întăririi colaborării dintre noi în domeniul de activitate specific legislației muncii și asistenței sociale.

Avem trei variante. Spre sfârșitul săptămânii viitoare vom primi de la Banca Națională o primă analiză de impact, nu este analiza finală. Telefoanele pe care le-am avut în această săptămână și discuțiile pe care le-am avut cu Comisia Europeană au făcut trimitere la acest prim raport pentru a avea o bază de plecare în discuțiile următoare.

Sper ca peste vară să putem lucra aceste variante și începând cu sesiunea parlamentară de toamnă să depunem acest proiect în Parlament. Se lucrează la acea digitalizare a dosarelor, preluarea datelor în format electronic, preluarea separată a perioadelor contributive față de perioadele asimilate, a sporurilor cu caracter permanent față de sporurile cu caracter nepermanent, încât activitatea noastră a ajuns astăzi la peste 80% din dosare introduse în sistemul electronic.”

This post was last modified on iul. 2, 2023, 12:45 PM 12:45

Disqus Comments Loading...