X

Ministrul Educatiei: Schimbarile de ULTIM MOMENT in Sistemul de Invatamant Anuntate Oficial

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial schimbarile de ultim moment pentru sistemul de invatamant din Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca a semnat un ordin nou, care a fost publicat in Monitorul Oficial deja, el vizand obligatia didactica de predare a personalului de conducere din inspectoratele scolare, unitatile de invatamant, etc.

Ministrul Educatiei a semnat acest ordin cu numarul 4492 recent, el fiind deja valabil, si aplicabil in toata tara, astfel ca oricine este vizat de prevederile sale, trebuie sa stie si ce trebuie sa faca incepand de acum, pentru ca toate aceste modificari se aplica in toata tara, in cadrul sistemului de invatamant, la toate nivelurile.

“Normele metodologice pentru stabilirea obligației didactice de predare a personalului de conducere din inspectoratele școlare, unitățile de învățământ, unitățile conexe, precum și a personalului de îndrumare și control din inspectoratele școlare și a personalului didactic din casele corpului didactic. Directorii grădinițelor cu program normal, care au personalitate juridică și care funcționează cu peste 8 grupe de copii.

Si minimum 150 de preșcolari, sunt degrevați parțial de norma didactică de predare și efectuează 2-4 ore/săptămână, în cadrul obligației didactice de predare în specialitate, în alte unități de învățământ, conform specializărilor înscrise pe diploma/diplomele de studii. Prin excepție de la prevederile alin. (1), directorii grădinițelor cu program normal, cu personalitate juridică, absolvenți ai colegiilor de institutori.

Care au dobândit atestatul de echivalare în condițiile art. 149 alin. (3) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, sau absolvenți ai specializării «Pedagogia învățământului primar și preșcolar». Sunt degrevați parțial de norma didactică de predare și efectuează 2-4 ore/săptămână, în cadrul obligației didactice de predare, activități specifice funcției de metodist al inspectoratului școlar sau activități specifice funcției de profesor-metodist.

Respectiv formator în casele corpului didactic. Directorii grădinițelor cu program prelungit/săptămânal și ai creșelor cu personalitate juridică sunt degrevați parțial de norma didactică de predare. Si efectuează 2-4 ore/săptămână în cadrul obligației didactice de predare în specialitate, în alte unități de învățământ, conform specializărilor înscrise pe diploma/diplomele de studii. Prin excepție de la prevederile alin. (1), directorii grădinițelor cu program prelungit/săptămânal și ai creșelor cu personalitate juridică.

Absolvenți ai colegiilor de institutori care au dobândit atestatul de echivalare în condițiile art. 149 alin. (3) din Legea nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare. Sau absolvenți ai specializării «Pedagogia învățământului primar și preșcolar», sunt degrevați parțial de norma didactică de predare și efectuează 2-4 ore/săptămână, în cadrul obligației didactice de predare, activități specifice funcției de metodist al inspectoratului școlar sau activități specifice funcției de profesor-metodist, respectiv formator în casele corpului didactic.”

This post was last modified on iul. 2, 2023, 11:34 AM 11:34

Disqus Comments Loading...